Åtkomlighetsverktyg

Graffiti gatupromenader

Guidning • Kvarnbäcken, Nordsjö • Passar för alla
Fritt inträde • Ingen förhandsanmälan

  • 28.7. 13.00
  • 1.9. 13.00

På de guidade rundvandringarna tar vi del av gatukonst tillsammans med en expertguide.

Väderleksreservation. Förändringar är möjliga.

Lördag 28.7. kl. 13
Tjejerna sprejar, rundvandring i Kvarnbäcken

Den guidade rundvandringen startar från Asukastalo Mylläri genast efter kl. 13. Rundvandringen på finska är ca en timme lång. Vi ser en del av de 20 objekten till fots. Du kan också delta med cykel. Samling utanför Asukastalo Mylläri (Stenparsvägen 2 J, 00920 Helsingfors). Rundvandringen är avgiftsfri. Guide Rosa Kivinen/Mimmit ry.

Under rundvandringen delar vi också ut gratiskartan över gatukonst Mimmit peinttaa Myllypuro.

Lördag 1.9. kl. 13
Tjejerna sprejar, rundvandring i Nordsjö

Den guidade rundvandringen startar från Vuotalo genast efter  kl. 13. Rundvandringen på finska är ca en timme lång. Rundvandringen sker till forts, men du kan också delta med cykel. Samling utanför Vuotalo (Mosaiktorget 2, 00980 Helsingfors). Rundvandringen är avgiftsfri. Guide Rosa Kivinen/Mimmit ry.

För Mimmit-evenemangskonceptet har man grundat den nya föreningen Mimmit ry. I början av 2018 överfördes verksamheten Mimmit peinttaan och Mimmit räppää från Upeart ry till den nya stadskulturföreningen. Den egna föreningen gör det lättare att lyfta fram kvinnor som aktörer inom urban stadskultur och ger bättre möjligheter att utveckla och expandera verksamheten. Projekten genomförs av kvinnor, och samtidigt ökar man växelverkan mellan personer i olika ålder. Kvinnor i alla åldrar som brinner för gatukonst och rapmusik är välkomna att delta i verksamheten.