Åtkomlighetsverktyg

Modernt liv! -programlördag

Tennispalatsi • Passar alla
Ingår i museets biljett • Ingen förhandsanmälan

  • 13.5. 12.00-16.00

På Programlördagarna bjuder HAM alla utställningsbesökare på ett mångsidigt program. På morsdagsafton firar vi tillsammans på HAM med dans och konst. Det finns något att göra för musik-, mode- och konstälskare i alla åldrar. Ta med dig mormor, mamma, en kompis eller till och med hela familjen och njut av feststämningen.

Museibesökare klädda i Marimekkos kläder på evenemangsdagen får två biljetter till priset för en.

kl. 12–16
Pop up-porträttstudio
Kom och hämta ett roligt minne av evenemanget eller föreviga din familj till exempel för ett morsdagskort. Vid fotografistationen som leds av fotograf Marjo Koivumäki får du genast ett svartvitt polaroidfoto som tagits i den moderna porträttfotograferingens anda.

kl. 12–16
Pop up-salong
Läppstift på läpparna och frisyren i skick! På evenemangsdagens skönhetsstation kan du få ett snabbsmink eller be om frisyrtips. Den här gången är det särskilt 50- och 60-talen som gäller. Värdinnor för pop up-salongen är Stadin ammattiopistos kosmetologstuderande och deras handledare.

kl. 12–16
Konstverkstad: Stajla mig!-verkstad med pappersdockor
En skönhet med klockfåll, en tuffing i jeans, en prinsessa i rosa eller kanske en hemlig superhjälte? Hur ser din pappersdocka ut?

kl. 12–16
Gemensam teckning
På utställningssalens golv har man spridit ut metervis med papper för att glädja både små och stora konstnärer. Lämna dina spår på den gemensamma teckningen!

kl. 12
Den finländska filmens okända ansikten
KAVI:s traditionsforskare Juha Seitajärvi berättar om ett datainsamlingsprojekt där man identifierar anonyma skådespelare och platser i gamla finländska filmer. Kanske du hittar bekanta ansikten i filmsnuttarna? På finska.

kl. 13
Modernt liv!-guidning på finska

kl. 13.30
Dans på HAMs vis med solist Hanna Pakarinen
Välkommen på dans! Solisten är den karismatiska Hanna Pakarinen, medan bandet består av de fantastiska lärarna från Norra Helsingfors bandskola!

kl. 14
Tyko Sallinen-guidning på finska

kl. 14.30
Starka kvinnor bakom Marimekkos moderna uttryck
Vuokko Nurmesniemi, som arbetade som designer för Marimekko 1953–60, frigjorde kvinnorna från korsetterna. Annika Rimala med grafikerbakgrund fortsatte med den fördomsfria linjen på 60-talet och skapade flera klassiska Marimekko-plagg. Under temaguidningen fördjupar vi oss i Marimekkos moderna uttryck genom två starka kvinnliga designers berättelser. Vår expert är Designmuseets amanuens Harry Kivilinna.

kl. 15
Dans på HAMs vis med solist Hanna Pakarinen
Välkommen på dans! Solisten är den karismatiska Hanna Pakarinen, medan bandet består av de fantastiska lärarna från Norra Helsingfors bandskola!

kl. 15
Modernt liv!-guidning på svenska

kl. 15.30
Minnesrundtur av utställningen Modernt liv!
En rundtur av utställningen Modernt liv! som byggts upp av egna minnen och berättelser, berättade av medlemmar i HAMs seniorgrupp. Efter rundturen kan man fortsätta dela berättelser i HAM-verkstaden, där det bjuds på kaffe och te för dem som deltagit i rundturen. På finska.

19
HAM stängs

Allt program under programdagen ingår i biljettpriset. Fritt inträde för under 18-åringar. Med reservation för programändringar.

Övriga Programlördagar

Lördag 11.3

Lördag 8.4