HAM Tennispalatset

Öppet idag 11-19

  • Tis–Sön 11–19
  • Mån stängt

Avvikande öppettider

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatset finns i Helsingfors centrum i närheten av Kampens köpcentrum. Det är lätt att komma till oss med kollektivtrafik från hela huvudstadsregionen. Hitta det bästa alternativet i Reseplaneraren.

Kontaktuppgifter

Biljetter

  • Vanligt inträde 10 €
  • Reducerat inträde 8 €
  • Barn under 18-år 0 €
  • HAM-galleriet och den avgiftsfria sidan 0 €
  • Museiförbundets museikort  0 €
  • Köp ett museikort av oss 64,90 € (f.o.m. 1.1.2018 68,00 €)

Mer information

Det är alltid gratis inträde till en del av museet!

 

Guidningar och konstverkstäder

På lördagar är guidningarna för allmänheten öppna för alla till priset av inträdesbiljetten.

 

Bekanta dig med guidningar och konstverkstäder

Tillgänglighet

Tennispalatset är tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar.

HAM:s biljettkassa och ingång finns på Tennispalatsets andra våning, och kan nås med hiss som finns i närheten av alla ytterdörrar. I ändan av Södra Järnvägsgatan finns rulltrappor direkt till museets biljettkassa. Utställningslokalerna finns i två våningar. Det finns en hissförbindelse till den övre utställningsvåningen (3 vån.) i museets inneraula.

Tillgänglighet och åtkomlighet

För skolor och daghem

HAM erbjuder förmånliga guidningar och konstvärkstäder för grundskoleelever, gymnasieelever och elever på andra stadiet. Det lönar sig att reservera guidningen i god tid, minst två veckor på förhand.

Guidningar och konstverkstäder för skolelever

Kyösti Kallio

Riksdagsparken, Mannerheimintie 30, Töölö • Helsingfors • Konstnär Kalervo Kallio
Publicerad 1962 • © Upphovsrättens innehavare

Kyösti Kallio (1873-1940) var republikens fjärde president 1937-40. Han var lantdagsman och riksdagsledamot 1904-37 och under flera perioder riksdagens talman, minister och statsminister.

President Kallios staty avtäcktes den 10 november 1962. Den är gjord av presidentens son, bildhuggaren Kalervo Kallio (1909-1969). Statyn är utförd i traditionell föreställande stil. Bronsskulpturens höjd är 3,6 meter och sockeln i röd granit är 1,7 meter hög.

President Kallio drog sig tillbaka mitt under sin presidentperiod på grund av de politiskt svåra tiderna i Finland. Han var på väg hem till Nivala när han dramatiskt dog i armarna på sina följeslagare på järnvägsstationen i Helsingfors den 19 december 1940, mitt framför hederskompaniet. En minnesplakett avtäcktes på järnvägsstationens tegelvägg på årsdagen av hans död år 2000. Plaketten har ritats av arkitekt Yrjö Sormunen.

Verket hör till Helsingfors konstmuseums samling.

Statyn talar till dig: http://suomenpresidentit.fi/kallio/?lang=sv

Kyösti Kallio – Servicekarta

Kalervo Kallio: Kyösti Kallio, 1962. Du får inte använda foto i kommersiellt syfte. © Foto: Helsingfors konstmuseum / Yehia Eweis

Kalervo Kallio: Kyösti Kallio, 1962. Du får inte använda foto i kommersiellt syfte. © Foto: Helsingfors konstmuseum / Yehia Eweis

Kalender

Kalender