Åtkomlighetsverktyg

Aktuella utställningar

Gilbert & George: THE MAJOR EXHIBITION

Tills 24.2.2019
HAM

Det brittiska konstnärsparet Gilbert & Georges utställning THE MAJOR EXHIBITION är deras första betydande utställning i Norden på tjugo år. De flesta av utställningens verk ses nu i Finland för första gången.

Mer information

Jag väntade på dig – Paavo Westerbergs urval ur Bäcksbackas samling

Tills 7.4.2019
HAM

Pjäsförfattaren, teater- och filmregissören och filmmanusförfattaren Paavo Westerberg fick fria händer att sammanställa en utställning av verk från HAM:s viktigaste donationssamling, samling Bäcksbacka.

Mer information

Ulla Jokisalo – Föreställningar om frihet

Tills 27.1.2019
HAM

Ulla Jokisalos (f. 1955) utställning Föreställningar om frihet öppnar perspektiv på konstnärens strävanden att utöva konstnärsfrihet.

Mer information

Tove Jansson

HAM

Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv.

Mer information

Riikka Keränen: Djupstretching

Tills 24.2.2019
HAM-galleriet

Till formen är utställningen en skulpturinstallation som breder ut sig över de olika ytorna i galleriet. Skulpturens material går att hitta i olika sammanhang i mitt liv, som på gårdsplanen, i ateljén, i sopkärl, på skogspromenader och resor.

Mer information

Focal Point

Tills 31.1.2019
HAM-hörnet

Mark Niskasen ja Jani-Matti Salon teos Focal Point on kolmen minuutin mittainen valosta, äänestä ja lämpövaihtelusta koostuva installaatio, joka tuo kokijalleen tuntemuksen kuin hän matkustaisi kohti aurinkoa. Teos koetaan yksin.

Mer information