Åtkomlighetsverktyg

Aktuella utställningar

Gilbert & George: THE MAJOR EXHIBITION

Tills 24.2.2019
HAM

Det brittiska konstnärsparet Gilbert & Georges utställning THE MAJOR EXHIBITION är deras första betydande utställning i Norden på tjugo år. De flesta av utställningens verk ses nu i Finland för första gången.

Mer information

Jag väntade på dig – Paavo Westerbergs urval ur Bäcksbackas samling

Tills 7.4.2019
HAM

Pjäsförfattaren, teater- och filmregissören och filmmanusförfattaren Paavo Westerberg fick fria händer att sammanställa en utställning av verk från HAM:s viktigaste donationssamling, samling Bäcksbacka.

Mer information

Ulla Jokisalo – Föreställningar om frihet

Tills 27.1.2019
HAM

Ulla Jokisalos (f. 1955) utställning Föreställningar om frihet öppnar perspektiv på konstnärens strävanden att utöva konstnärsfrihet.

Mer information

Tove Jansson

HAM

Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv.

Mer information

Synlig osynlighet

Tills 13.11.2018
HAM-hörnet

Synlig osynlighet inbjuder besökarna att dyka in i de dolda uttrycken för ungdomskultur i S:t Petersburg och Helsingfors och frågar vem som har rätt till stadsrummet? Utställningen ställer också frågan på vilka villkor forskning och konst har möjlighet att nå subkulturella betydelser.

Mer information