Tervetuloa mukaan Kusaman taideprojektiin

HAM tuo Helsinkiin Yayoi Kusaman osallistavan taideprojektin osana taiteilijan 7.10. avattavaa suurnäyttelyä. Projektissa täysin valkoinen huone alkaa muuttua kävijöiden liimaamien pilkkutarrojen avulla. HAM etsii nyt esineitä, joilla huone sisustetaan.

Yayoi Kusaman taideprojekti Obliteration Room (Häivytyshuone) on matkustanut ympäri maailmaa. Helsingissä huone rakentuu Tennispalatsin katutasossa sijaitsevaan HAM-kulmaan, jonne kävijöillä on aina maksuton pääsy.

Kusama on  tunnettu kaikkialle leviävistä pilkuistaan. Obliteration Room näyttää aluksi tavalliselta huoneelta, jonka kaikki esineet ja pinnat on maalattu valkoisiksi. Pikkuhiljaa kävijöiden liimaamat värilliset pilkkutarrat ottavat vallan ja tila muuttuu valkoisesta värikkääksi.

HAM avaa nyt mahdollisuuden lahjoittaa esineitä huoneen sisustukseen. Tavoitteena on rakentaa suomalaisista kodeista tuttuja muotoja sisältävä kokonaisuus. Omia esineitä ja kalusteita voi ehdottaa osaksi taideprojektia 4.9.2016 asti tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella.

Jokainen taideprojektiin valittu esine pääsee osaksi In Infinity -näyttelyn maksutonta osaa HAM-kulmassa ja ilahduttaa kävijöitä aina 22.1.2017 asti. Taideprojektiin valittujen esineiden lahjoittajat myös kutsutaan In Infinity -näyttelyn kutsuvierasavajaisiin ja he saavat mahdollisuuden lisätä pilkkutarroja Häivytyshuoneeseen ensimmäisten joukossa. Lisäksi HAM antaa jokaiselle projektiin valitun esineen lahjoittajalle 4 vapaalippua näyttelyyn.

Häivytyshuoneeseen etsitään muun muassa kahvikuppeja, lautasia, ruokailuvälineitä, laseja, kirjoja, seinäkelloa, maljakoita, sisustusesineitä, kynttilä- ja tuikkutelineitä, erikokoisia kehyksiä, muoviviherkasveja, keinuhevosta, puisia lasten leluja, lasten syöttötuolia, räsymattoa, jalkalamppua, pöytälamppua, naulakkoa, sadetakkia, saappaita, maapallolamppua ja kannettavaa tietokonetta. Tilaan haetaan myös ruokapöytää ja tuoleja, pianoa ja pianotuolia, kirjahyllyä, naulakkoa, lipastoa, kirjoituspöytää ja tuolia, sohvapöytää, keinutuolia, sohvaa sekä nojatuolia.

Esineiden lahjoitusaika on päättynyt. Yayoi Kusama: In Infinity aukeaa HAMissa 7.10.2016.