Tervetuloa HAM Helsingin taidemuseoon kesällä 2021

Olemme koostaneet tälle sivulle tietoa ja ohjeita tehdäksemme museovierailustasi mahdollisimman onnistuneen ja turvallisen.

HAM on avautunut yleisölle rajoitetusti 

HAM on avautunut pienelle asiakasmäärälle tavalla, jossa kävijät voivat tosiasiallisesti säilyttää kahden metrin etäisyyden muihin kävijöihin. Yhdessä tilassa voi olla enintään 10 henkilöä kerrallaan ja koko museossa enintään 50 henkilöä. Salivalvojat seuraavat tilannetta ja ohjeistavat asiakkaita siten, että varmistetaan riittävä väljyys tiloissa. 

Sisäänpääsy museoon vain ennakkoon ostetulla pääsylipulla

Vierailu HAMissa edellyttää toistaiseksi pääsylipun ostamista ennakkoon. Ennakkolippuja on saatavilla nyt 31.7.2021 asti. Varaathan lipun ennen saapumistasi myös alennukseen tai maksuttomaan sisäänpääsyyn oikeuttavalla kortilla. Lippu ja alennukseen oikeuttava kortti pyydetään esittämään sisäänkäynnillä. Muistathan varata liput myös lapsille ja alle 18-vuotiaille, jotka pääsevät maksuttomasti museoon. Voit ostaa kerrallaan enintään 9 lippua. 

Osta liput

***

Liput

  • Normaali pääsymaksu  12 €
  • Alennettu pääsymaksu  10 €
  • Alle 18-vuotiaat  0 €
  • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
  • Museoliiton museokortilla  0 €
    Voit ostaa tai uusia museokorttisi meillä.

***

Aukioloajat ja saapuminen

Aukioloajat: ti klo 10-17.30, ke–su 11.30–19, ma suljettu
Osoite: Eteläinen Rautatiekatu 8

Yleisön sisäänkäynti HAMiin tapahtuu Tennispalatsin Eteläisen Rautatiekadun puoleisten ovien kautta. Muistathan, että edellytämme maskin käyttöä kaikilta yli 12-vuotiailta museon tiloissa. Vaatesäilytys on väliaikaisesti pois käytöstä. Voit jättää takkisi ja laukkusi säilytyslokeroihin, joita löydät lipunmyyntiaulasta.

Poikkeavat aukioloajat

Esteettömyys ja saavutettavuus

***

HAM-kauppa

HAM-kauppa palvelee sinua museon aukioloaikoina. Kaupassa voi toistaiseksi asioida kerrallaan enintään 8 henkilöä. Huomioithan 2 metrin turvavälin asioidessasi ja annat tilaa myös muille. Suosittelemme maksamista kortilla. 

***

Näyttelymme kesällä 2021

Tove Jansson (toistaiseksi)

Lallukka – Elämää taiteilijakodissa (13.11.2020-24.10.2021)

Perttu Saksa – Valkoinen kaari (13.11.2020-25.7.2021)

Inka Bell: Passage (24.11.2020-20.6.2021)

Katharina Grosse (8.6.2021-23.1.2022)

***

Etäopastukset jatkuvat, keskusteluopas paikalla lauantaisin

Etäopastuksia järjestetään keskiviikkoisin 9.6. alkaen Teams-yhteyden välityksellä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Etäopastukset alkavat klo 17 suomeksi ja klo 18 ruotsiksi tai englanniksi. Varaa etäopastus tästä.

Lauantaisin 12.6. alkaen klo 13-16 museossa palvelee keskusteluopas. Voit kysyä oppaalta lisätietoja näyttelystä, teoksista tai taiteilijoista. Keskusteluoppaat ovat käytettävissä terveysturvallisuusohjeita noudattaen myös lyhyisiin juttutuokioihin taiteen äärellä. Museon tiloissa ei toistaiseksi järjestetä yleisötapahtumia.

Voit varata etäopastuksen myös muuhun ajankohtaan ottamalla yhteyttä hamvaraukset@hel.fi tai puh. (09) 310 87003.

***

Näin ehkäisemme koronaviruksen leviämistä

Hyvä asiakkaamme. Sinun ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeä asia. Tämän vuoksi toivomme, että noudatat meillä asioidessasi seuraavia ohjeita, sillä niin mekin teemme:

Lievätkin flunssan oireet ovat syy jäädä kotiin
Jos sinulla on mitä tahansa flunssan oireita eli nuhaa, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai kuumetta, jääthän kotiin.

Huolehdimme käsienpesusta
Koronavirustartunta vältetään parhaiten huolehtimalla käsihygieniasta. Siksi pyydämme kaikkia pitämään hyvää huolta käsien puhtaudesta. Tiloissamme on tarjolla käsidesiä ja paikka käsienpesulle.

Pidämme vähintään kahden metrin turvavälin
Virus tarttuu herkästi lähikontaktissa. Mikäli huomaat, että kassalla tai infopisteellämme on jonoa, odotathan hetken ja huomioit riittävän etäisyyden edeltävään. Mikäli sinulla ei ole nenäliinaa, yski ja aivasta oikein.

Tilojen siivousta tehostettu
Kiinnitämme nyt erityistä huomiota tilojemme siivoukseen ja erityisesti erilaisten pintojen puhdistamiseen.

Kasvomaskit
Helsingin kaupunki edellyttää kaikilta yli 12-vuotiailta kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisätiloissa, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Tuothan oman maskin tullessasi. HAMin oppaat käyttävät opastuksilla maskia.

Noudatamme voimassa olevaa terveysturvallisuusohjeistusta
Meillä noudatetaan voimassa olevia koronaepidemiaa koskevia viranomaisohjeistuksia sekä tartuntatautilain edellyttämiä terveysturvallisuustoimia.

Kiitos yhteistyöstä!