Dylan Ray Arnold & Océane Bruel: The Slow Business of Going, / Kuva: Dylan Ray Arnold

Dylanin ja Océanen materiaalis-poeettinen yhteistyö virittyy kiihtymyksen, innostuksen ja uupumisen tiloihin. He seuraavat ja kuvittelevat staattisten ja liikkuvien kehojen, objektien ja halujen kohtaamisia. Niiden jäljiltä kasvaa veistoksellisia tilanteita, kuvia ja järjestyksiä. Aineen ja mielen metamorfoosi on samalla arkista sekä unenomaista. Kevyet teräsrakenteet, assemblaasit ja paperireliefit muotoutuivat kiintymyksen ja etäisyyden, epäröinnin ja kärsimättömyyden, elinvoiman ja vetäytymisen vaihtelevissa rytmeissä. Teokset juontuvat materiaalisista ja eksistentiaalisista neuvotteluista, aikaa vievistä prosesseista sekä huomion ja sijoittamisen eleistä.

Taiteilijoita on kiinnostanut sosiaalisten, ihmissuhteiden ja yksityisten rytmien ristikkäisyydet. Kiihtyminen ja hajaantuminen olivat läsnä niin työprosessissa, kuin myös kysymyksinä muutoksesta ja pysähtyneisyydestä. Minne olemme menossa? Kuinka kauan voimme jatkaa tätä rataa? Kauanko kestää palautuminen, kuivuminen, asettuminen? Rytmit tuottavat tiloja ja asuttavat kehojamme sekä suhteitamme. Ne ovat myös osa hallinnan mekanismeja ja toimijuuksien jakautumista. Ainoa asia, joka on yhtä tärkeä kuin oleminen, on jatkuva liikkeessä pysyminen. Mutta kuka ja mikä määrää tahdin?

Paikalla on kaksiulotteisia tai vauhdin venyttämiä kehoja, ajelehtimassa ympäriinsä ja törmäten saarekkeiksi toisiinsa. Projekteja. Pinnoilta kohoavia kuvioita, jäseniä hapuilemassa lisäkkein tai vajoamassa tyyneen. Yöllä anastettuja tunteja. Aikarajoja. Joku purkaus. Peru muistutus. Joku aina menossa, kertokaa terveisiä, oli kiire ja. Hermoja. Yritys pysyä kärryillä ja vauhdista putoamisen vääjäämättömyys. Ok. Menneen talven sumut ja hiekoitus, haukotus ja hakemus. Vettä jääkaapin alla. Riippukeinu valmiustilassa, mukavaksi tuettu. Kotelovaihe. Asioita toisten päällä, kasoittuen. Pelinapit liikkuvuuteen ja turvaan Käärmeiden ja Tikapuiden alla. Sulkutila. Kärsivällisyyssonaatti. Myös ponnekkaita jänteitä ja intiimejä taipeita, painaumia liikkeen lomassa.

Näyttely jatkuu HAMin ulkopuolella teoksella Concrete and Miscellaneous Feelings kevyen liikenteen väylän, Baanan varrella.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto
sekä Paulon Säätiö.