HAM info

HAM eli virallisesti Helsingin kaupungin taidemuseo pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. HAM hoitaa ja kartuttaa taidekokoelmaa, johon kuuluvat myös kaupungin julkiset taideteokset. Tennispalatsiin keskittyvissä kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta.

Missio: Teemme taiteella Helsingistä hauskemman.

Visio

HAM on kaupungin kokoinen taidemuseo.

Kaupunkilaiset nauttivat taidekokoelmastaan ja arvostavat sitä. Julkisella taiteella HAM yllättää ympäristössä. Tennispalatsissa HAM tarjoaa erilaisen museokokemuksen. HAM on vahvasti mukana helsinkiläisten arjessa, ja yhdessä löydämme uusia näkökulmia elämään meillä ja muualla. HAM tekee Helsingistä kansainvälisesti kiinnostavan. Se on Suomen suosituin museo ja  tavoittaa uusia yleisöjä . HAM määrittelee, mitä taidemuseo voi olla.

Arvot

  • Rohkeus: Olemme uteliaita, ennakkoluulottomia ja kantaa ottavia. Tahdomme tehdä asioita uudella tavalla.
  • Ilo: Haluamme tuottaa iloa ja merkityksellisyyttä. Mahdollistamme kohtaamisia ja oivalluksia. Kaikki ovat tervetulleita meille.
  • Läsnäolo: Taidemuseo on olemassa yleisöä varten. Haluamme luoda hyvän museokokemuksen asiakkaitamme kuunnellen. Tuomme taiteen osaksi kaupunkilaisten elämää.