Hyppää sisältöön

Tietoa HAMista

HAM Helsingin taidemuseo pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 10 000 teosta. HAM hoitaa ja kartuttaa taidekokoelmaa, johon kuuluvat myös kaupungin julkiset taideteokset. Tennispalatsiin keskittyvissä kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta.

Missio: Teemme taiteella Helsingistä hauskemman.

Visio

HAM on kaupungin kokoinen taidemuseo.

Kaupunkilaiset nauttivat taidekokoelmastaan ja arvostavat sitä. Julkisella taiteella HAM yllättää ympäristössä. Tennispalatsissa HAM tarjoaa erilaisen museokokemuksen. HAM on vahvasti mukana helsinkiläisten arjessa, ja yhdessä löydämme uusia näkökulmia elämään meillä ja muualla. HAM tekee Helsingistä kansainvälisesti kiinnostavan. Se on Suomen suosituin museo ja  tavoittaa uusia yleisöjä . HAM määrittelee, mitä taidemuseo voi olla.

Arvot


HAMin johtajat

Marja-Liisa Bell
(taideasiainsihteeri, intendentti, taidemuseon johtaja) 1968–1993

Tuula Karjalainen
1993–2001

Berndt Arell
2001–2007

Janne Gallen-Kallela-Sirén
2007–2013

Maija Tanninen-Mattila
2013–2022

Arja Miller
2023–

Arja Miller. © HAM/Sonja Hyytiäinen

HAM Tennispalatsissa

Tennispalatsi sijaitsee Kampin kauppakeskuksen vieressä ja sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. HAMin lippukassa sijaitsee Tennispalatsin toisessa kerroksessa. Lippukassa-aulasta löytyvät HAM-kauppa, naulakko ja oleskelutila. Näyttelytilat ovat toisessa ja kolmannessa kerroksessa. HAMin uusin tila Tennarissa on HAM-kulma, joka sijaitsee katutasossa Eteläisen Rautatiekadun ja Jaakonkadun kulmassa.

Taidetta Tennarissa

UHO

Kari Cavénin UHO (Unidentified hanging object) toivottaa kävijät tervetulleiksi Eteläisen Rautatiekadun sisäänkäynnin liukuportaissa. Teräskulhoista sommiteltu riippuva veistos on osa helsinkiläisten taidekokoelmaa.

Et tiedä kuinka kaunis olet

Museon wc-tiloihin valmistunut Tuula Lehtisen mosaiikkiteos puolestaan vie kävijät taideteoksen sisälle. Et tiedä kuinka kaunis olet koostuu kymmenistä tuhansista käsin maalatuista keraamisista laatoista, joissa toistuu yli 300 eri väriä.


HAM shop

HAM shopissa on tarjolla värikäs valikoima designtuotteita, koruja, postikortteja, julisteita, magneetteja, piirustusvälineitä, kivoja lahjaideoita lapsille ja aikuisille. Useat tuotteistamme ovat kotimaisten ja Helsingin alueella työskentelevien käsityöläisten suunnittelemia ja valmistamia. Kaupasta löydät myös näyttelyihimme liittyvää kirjallisuutta sekä HAMin omia julkaisuja. HAM shop palvelee verkossa ja Tennispalatsin 1. kerroksessa Jaakonkadun ja Eteläisen Rautatiekadun kulmassa museon aukioloaikoina ti klo 10–17.30, ke-su klo 11.30-19.

Hae