Hyppää sisältöön

Jaettu tila -teosvierailu: Man Yau

16:00 - 17:00

Opastettu teosvierailu julkisen tilan taiteen äärelle: Man Yaun teoskokonaisuus

Tervetuloa tutustumaan Man Yaun teoskokonaisuuteen Kuninkaantammeen! Ilmainen ja kaikille avoin opastus on tiistaina 15.8. kello 16–17. Ei ennakkoilmoittautumista. Osoite: Kuninkaantammenkierto 22 (Kannelmäen peruskoulu, TAMMI-toimipiste) Tule paikalle vähän ennen kierroksen alkua. Oppaamme noutaa osallistujat pääoven luota, jonka jälkeen ovi lukitaan.

Opastus kuuluu HAM Helsingin taidemuseon Jaettu tila -näyttelyn teosvierailujen sarjaan. Teosvierailuja järjestetään ympäri Helsinkiä tiloihin, joihin yleisöllä ei tavanomaisesti ole pääsyä. Kohteisiin kuuluu puolijulkisia tiloja, kuten päiväkoteja, peruskouluja ja lukioita. Opastus tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden kokea prosenttirahaperiaatteella toteutettuja, paikkasidonnaisia taideteoksia.

Teosvierailuilla esiteltävät teokset ovat taiteilijoilta Jussi Juurinen, Tuomas A. Laitinen, Maija Luutonen, Pearla Pigao, Jani Ruscica, Kustaa Saksi ja Man Yau.

Taiteilijan kiitokset

Dear Souvenir teoskokonaisuuden toteuttaminen on vaatinut taiteilijan lisäksi hankkeen tiimin jäseniltä ja alihankkijoilta pitkäaikaista sitoutumista teknisiin ja materiaalisiin prosesseihin. Taiteilija haluaa lämpimästi kiittää läpi projektia alusta loppuun asti ohjannutta mentoria ja kuvanveistäjää Matti Peltokangasta sekä tuotannon assistenttia Tuomas Peltokangasta. 

Lisäksi taiteilija haluaa kiittää metallivalimoita Erikoisvalua ja Lapinlahden Taidevalua, erityisesti viimeiseksi mainitun valimon ja teoksen päävalajaa Jyrki Roivaista. Suurkiitokset teoksen vaativasta pintakäsittelystä vastanneelle Kirsi Siposelle, yrityksestä Tanssiva Taidevalaja. 

Muita hankkeeseen osallistuneita henkilöitä ovat Eetu Sihvonen (3D-mallinnus), Arto Hyyryläinen (hitsaustyö, Art Zavod), Teemu Idman (kuljetus ja nosto), ja kanssa-taiteilijat, jotka jakoivat kokemuksia ja tietoa julkisten taideteosten toteutuksesta: Tiina Raitanen, James Prevett, Riikka Puronen, Eetu Huhtala ja Villu Jaanisoo; sekä ystävät ja lähimmäiset, jotka tarjosivat tukea ja ajatuksia läpi kaksivuotisen prosessin. 

Hae