Hyppää sisältöön

Kouluille ja päiväkodeille

Tervetuloa taidemuseoon! Tarjoamme koulu- ja päiväkotiryhmille opastuksia ja taidepajoja. Museossa voi vierailla ryhmän kanssa myös omatoimisesti. Otamme ryhmiä museoon porrastetusti. Ilmoitathan siksi myös omatoimisesta ryhmävierailusta meille etukäteen.


Ohjeita museovierailua varten

Opastuksella tai taidepajassa ryhmäsi saa näyttelystä enemmän irti. Ne kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, viimeistään kaksi viikkoa aiemmin. Opastukset ja pajat ovat muokattavissa ryhmällesi sopiviksi.

Näyttelykäyntiä kannattaa valmistella ryhmän kanssa etukäteen. Tutustukaa museon sääntöihin yhdessä oppilaiden kanssa.

Näyttelyihin liittyy opetusmateriaalia, jota voit ryhmäsi kanssa hyödyntää näyttelyssä. Materiaalin kannattaa tutustua etukäteen.

Tehtävien tekemistä varten lippukassalta saa lainaksi kirjoitusalustoja. Huomaathan, että näyttelytiloissa saa käyttää vain lyijykyniä tai puuvärejä.

Luokat voivat syödä eväitä taidemuseon 2. kerroksen aulan päädyssä.

Kun saavut HAM Tennispalatsiin

Henkilökunta auttaa mielellään. Pyydä apua tarvittaessa!


Opastukset koululaisille ja päiväkotiryhmille

HAM tarjoaa päiväkotiryhmille sekä peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia. Oppaan kanssa oppilaasi saavat taiteesta irti enemmän!

Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen. Pienten lasten ryhmissä on hyvä olla useampi valvoja. Opastukset ovat muokattavissa erityisryhmille sopiviksi.

Emma Helle: Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi, 2018. © HAM / Hanna Kukorelli

Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi (saatavilla 9.2.2024–29.9.2024)

Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi -näyttelyssä pohditaan esittämisen ja näkemisen tapoja. Opastuksella tarkastellaan helsinkiläisten yhteistä taidekokoelmaa kuuden teemakokonaisuuden kautta ja teosten lähiluvun avulla huomio kiinnitetään usein epäolennaisilta vaikuttaviin yksityiskohtiin. Näyttelyssä on esillä kokoelman uudempia ja vanhempia sekä eri medioilla toteutettuja teoksia, joiden vuoropuhelu ja rinnastukset avaavat mahdollisuuden uusiin tulkintoihin. 

Tove Jansson: Juhlat maalla, 1947 (yksityiskohta). © Tove Janssonin kuolinpesä. Kuva: HAM / Hanna Kukorelli.

Tove Jansson: Juhlat ja Leikki (saatavilla 29.9.2024 asti)

Opastuksella tutustumme Tove Janssonin juhla-aiheisiin freskoihin sekä taiteilijan Auroran lastensairaalaan toteuttamaan Leikki -seinämaalaukseen. Tove Jansson oli todellinen taiteen monitaituri, joka parhaiten tunnetaan muumien luojana. Janssonin julkiseen tilaan toteuttamien maalausten kautta aukeaa uudenlainen näkökulma rakastettuun taiteilijaan.

Hinnat 2024

25 €

Ketkä voivat varata opastuksen 25 euron hintaan? Tällä hinnalla opastuksen saavat päiväkotiryhmät sekä peruskoulun, lukion ja toisen asteen oppilaitoksen luokat, jos vähintään puolet ryhmästä on alle 18-vuotiaita. Sisäänpääsymaksu HAM:iin on ilmainen alle 18-vuotiaille ja opetusryhmän seurassa oleville opettajille ja avustajille.

Kesto

45 minuuttia

Ajankohdat

HAM on avoinna
Ti klo 10–17.30
Ke-Su 11.30–19
Ma suljettu

Koululais- ja päiväkotiryhmien opastuksia on tarjolla arkisin museon aukioloaikoina. Koululaisopastukset päättyvät viimeistään klo 16. Klo 15.30 ja sen jälkeen alkavien opastusten hinta on 90 €.

Ryhmäkoko

Yhdelle opastukselle mahtuu 25 oppilasta. Jos ryhmäsi on suurempi, tarvitset kaksi opasta.

Kielet

suomi, ruotsi ja englanti

Eväiden syönti

Ryhmät voivat syödä omia eväitä HAMin lippukassa-aulan päädyssä.

Peruutukset

Esteen sattuessa peruthan varauksesi viimeistään 7 päivää aiemmin (puhelinsoitto tai sähköposti opastusvarauksiin).

Yhteystiedot

hamvaraukset@hamhelsinki.fi tai p. (09) 310 87003  ma–to klo 9–12 ja 13–15.


Taidepajat koululaisille ja päiväkotiryhmille


HAM tarjoaa päiväkotiryhmille sekä peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia taidepajoja. Taiteilijan tai taidekasvattajan kanssa oppilaasi saavat taiteesta irti enemmän!

Taidepaja kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen. Pienten lasten ryhmissä on hyvä olla useampi valvoja. Pajan sisältö on muokattavissa erityisryhmille sopiviksi.

Värikästä grafiikkaa (saatavilla 8.3.2024–19.1.2025)

Taidepajassa teemme värikkäitä taidepainokuvia helpolla monotypiatekniikalla. Käytämme pehmeitä gelli-painolaattoja, joita kuvioimme erilaisilla materiaaleilla. Leikimme väreillä, muodoilla ja pinnoilla. Ainutlaatuinen lopputulos yllättää!

Ikäsuositus: 1.-9.lk, lukio ja 2. aste

Hinnat 2023

35 €

Ketkä voivat varata pajan 35 euron hintaan? Tällä hinnalla taidepajan saavat päiväkotiryhmät sekä peruskoulun, lukion ja toisen asteen oppilaitoksen luokat, jos vähintään puolet ryhmästä on alle 18-vuotiaita. Sisäänpääsymaksu HAM:iin on ilmainen alle 18-vuotiaille ja opetusryhmän seurassa oleville opettajille ja avustajille.

Kesto

1,5 h

Ajankohdat

Ti–pe klo 9.30–15
Pajat päättyvät viimeistään klo 15.

Ryhmäkoko

Taidepajaan mahtuu kerrallaan 24  oppilasta. Jos ryhmäsi on suurempi, tarvitset kaksi pajaohjaajaa.

Kielet

suomi, ruotsi, englanti

Eväiden syönti

Ryhmät voivat syödä omia eväitä HAMin toisen kerroksen päädyssä.

Peruutukset

Esteen sattuessa peruthan varauksesi viimeistään 7 päivää aiemmin (puhelinsoitto tai sähköposti opastusvarauksiin).

Yhteystiedot

hamvaraukset@hamhelsinki.fi tai p. (09) 310 87003  ma–to klo 9–12 ja 13–15.

Ota yhteyttä

Autamme mielellämme kaikissa koulu- ja päiväkotiryhmien vierailuihin liittyvissä kysymyksissä.
Ole yhteydessä: hamvaraukset@hamhelsinki.fi tai puh. (09) 310 87003.

Hae