Hyppää sisältöön

Kokoelmapalvelut

Kuvapyynnöt kokoelmateoksista

Korkealaatuisia kuvia kokoelmateoksista voi tiedustella sähköpostitse kuvapyynnot@hamhelsinki.fi. Kerrothan viestissäsi, mistä teoksesta tarvitset kuvaa, mihin tarkoitukseen sitä aiotaan käyttää sekä kenen kanssa kuvankäyttösopimus tehdään.

Kuvien käyttö on pääsääntöisesti maksullista. Kaupallisesta käytöstä on aina maksu. Kuvien käyttö teoslainojen yhteydessä on lainaajalle ilmaista näyttelyn ajan tiedottamiseen ja näyttelyjulkaisuun.

Huomioithan, että tekijänoikeusmaksujen selvittäminen ja niistä huolehtiminen on aina kuvan käyttäjän vastuulla.

Kuvankäyttösopimuksen yleiset ehdot

Emma Helle: Tyttö Joka Muuttui Ruusupensaaksi/Flickan som förvandlades till en rosenbuske/ The Girl who Turned Into a Rosebush, 2018. © HAM/Hanna Kukorelli

Kokoelmateosten tallettaminen Helsingin kaupungin tiloihin

HAM Helsingin taidemuseo tallettaa taideteoksia Helsingin kaupungin taidekokoelmasta kaupungin toimitiloihin. Teoksia voi lainata esimerkiksi julkisiin tiloihin kuten kouluihin, terveysasemille, nuorisotiloihin ja kirjastoihin. Ripustamme taidetta mielellämme aulatiloihin ja taukotiloihin, joissa teokset ilahduttavat mahdollisimman monia.

Talletustoiminta on tärkeä osa HAMin taidekokoelmayksikön työtä. Se lisää HAMin näkyvyyttä sen näyttelytilojen ulkopuolella ja tekee teoksista ja siten kuvataiteesta entistä saavutettavampia. Se myös tuo kokoelman teoksia tunnetuksi ja saavuttaa niitä ihmisiä, jotka eivät käy museoissa tai muuten kohtaa taidetta arjessaan. Taiteella voidaan herättää keskustelua, ja se voi toimia talletuspaikoissa keskusteluiden käynnistäjänä. Taiteella on myös merkittävä työympäristön viihtyisyyttä lisäävä merkitys, kun asiakkaan lähtökohdista valittu taide on läsnä työpaikkojen päivittäisessä arjessa.

© HAM

Yhteystiedot:

Amanuenssi Leena Mattelmäki: leena.mattelmaki@hamhelsinki.fi

Amanuenssi Kati Nenonen: kati.nenonen@hamhelsinki.fi

Kokoelma-assistentti Vilma Roine: vilma.roine@hamhelsinki.fi

Lainat kokoelmista

HAM Helsingin taidemuseo lainaa taideteoksia Helsingin kaupungin taidekokoelmasta museoille ja näyttelynjärjestäjille. Lainaavalla taholla tulee olla museoammatillista henkilökuntaa sekä tilat, jotka ovat asianmukaisesti valvotut, palo- ja rikosturvallisuusmääräykset täyttävät ja olosuhteiltaan kontrolloidut. Teosten kunto ja HAMin omat näyttelyt ovat etusijalla lainapäätöstä tehdessä.

Kun lainapyyntö koskee alle 5 teosta kotimaassa, se tulee lähettää viimeistään 4 kuukautta ennen laina-ajan alkua. Useampia teoksia sisältävät ja kansainväliset lainapyynnöt tulee lähettää viimeistään 9 kuukautta ennen laina-ajan alkamista.

Lainapyynnön tulee sisältää kuvaus näyttelyn sisällöstä, näyttelyn päivämäärät ja paikka, lainattavat teokset sekä näyttelytilan olosuhdetiedot. Lainapyynnöt lähetetään taidemuseon johtajalle ja kokoelmaregistraattorille sähköpostitse. Kokoelmaregistraattori vastaa lainapyyntöjä ja kokoelmateoksia koskeviin tiedusteluihin.

1.9.2024 alkaen lainamaksu kotimaan lainoista on 150 euroa / teos ja ulkomaan lainoista 300 euroa / teos.

Henna Aho: HA0406A, 2022. © HAM/Kirsi Halkola

Yhteystiedot:

Kokoelmapäällikkö Elina Leskelä, elina.leskela@hamhelsinki.fi

Kokoelmaregistraattori Anna Pöppönen, anna.popponen@hamhelsinki.fi

Yleiset kokoelmalainaehdot

Asiantuntijapalvelut

Vastaamme mielellämme kaikkiin Helsingin kaupungin taidekokoelmiin liittyviin tiedusteluihin. HAM toimii myös Uudenmaan alueellisena vastuumuseona.

Yhteystiedot

Amanuenssi Leena Mattelmäki: leena.mattelmaki@hamhelsinki.fi

Amanuenssi Kati Nenonen: kati.nenonen@hamhelsinki.fi

Amanuenssi Aki Pohjankyrö aki.pohjankyro@hamhelsinki.fi

Kokoelma-assistentti Vilma Roine: vilma.roine@hamhelsinki.fi

Hae