Hyppää sisältöön

Screening & Artist Talk: “Newly Formed” and Curating with AI / Yehwan Song, Digital Visual Studies Project, Joasia Krysa

14:00 - 15:00

Tervetuloa seuraamaan korealaisen taiteilijan Yehwan Songin, Zürichin yliopistossa toimivan Digital Visual Studies (DVS) tutkimusryhmän ja kuraattori Joasia Krysan esittelyä Helsinki Biennaaliin toteutetusta Newly Formed -teoksesta ja sen syntyprosessista.

Teos hyödyntää koneoppimista ja algoritmeja, joiden avulla se on sijoittanut HAMin kokoelman taideteokset eri puolille Helsinkiä. Se myös yhdistää Helsingin katunäkymät ja HAMin teokset ja luo niistä aivan uudenlaisia, immersiivisiä 360-panoraamanäkymiä.

Newly Formed -sivuston ytimen muodostaa kartta, jonka avulla vierailijat voivat olla vuorovaikutuksessa HAMin kokoelman kanssa maantieteellisen sijainnin perusteella. Kartan avulla vierailijat voivat katsella kaupunkia taidekokoelman näkökulmasta ja siirtymällä näkymästä toiseen tutkia uusia, koneen luomia ryhmittelyjä teoksista ja paikoista. Tekoälyalgoritmit prosessoivat kokoelman metadataa, jolloin lopputuloksena on uudelleenmuotoiltu suhteiden vyyhti, joka syntyy käyttäjän, kaupungin ja kokoelmien kokonaistoimijuudesta.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuuden kieli on englanti. 

Lue lisää taiteilijasta ja teoksesta

Tutustu DVS:n toimintaan

Hae