Åtkomlighetsverktyg

HAM

Helsinki Art Museum, Helsingin taidemuseo, Helsingfors konstmuseum

HAM är ett konstmuseum som sträcker sig över hela Helsingfors

Helsingfors konstmuseum HAM förvaltar helsingforsarnas egen konstsamling som innehåller över 9 000 konstverk. Närmare hälften av samlingen är till invånarnas glädje placerad i parker, på gator, i ämbetsverk, hälsovårdsstationer, skolor och bibliotek. De utställningar som HAM ordnar i Tennispalatset fokuserar på modern konst och samtidskonst.

Om oss

Aktuella utställningar

Gilbert & George: THE MAJOR EXHIBITION

Tills 24.2.2019
HAM

Det brittiska konstnärsparet Gilbert & Georges utställning THE MAJOR EXHIBITION är deras första betydande utställning i Norden på tjugo år. De flesta av utställningens verk ses nu i Finland för första gången.

Mer information

Jag väntade på dig – Paavo Westerbergs urval ur Bäcksbackas samling

Tills 7.4.2019
HAM

Pjäsförfattaren, teater- och filmregissören och filmmanusförfattaren Paavo Westerberg fick fria händer att sammanställa en utställning av verk från HAM:s viktigaste donationssamling, samling Bäcksbacka.

Mer information

Ulla Jokisalo – Föreställningar om frihet

Tills 27.1.2019
HAM

Ulla Jokisalos (f. 1955) utställning Föreställningar om frihet öppnar perspektiv på konstnärens strävanden att utöva konstnärsfrihet.

Mer information

Tove Jansson

HAM

Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv.

Mer information

Focal Point

Tills 31.1.2019
HAM-hörnet

Mark Niskasen ja Jani-Matti Salon teos Focal Point on kolmen minuutin mittainen valosta, äänestä ja lämpövaihtelusta koostuva installaatio, joka tuo kokijalleen tuntemuksen kuin hän matkustaisi kohti aurinkoa. Teos koetaan yksin.

Mer information

#HAMHelsinki

Aktuellt

Konsten flyttar till skolan

24.10.2018 10:37
Aktuellt

HAM Helsingfors konstmuseum har under 2018 genomfört ett pilotprojekt kallat Konsten flyttar till skolan tillsammans med det finska lågstadiet i Gårdsbacka. Syftet med projektet är att placera ut konstverk ur HAM:s samlingar på skolor som inte har någon konst från förut och samtidigt involvera eleverna i valet av konstverk. Eleverna i lågstadiet i Gårdsbacka hörde …

Mer information

Guerrilla Girls på HAM 1.9.2018

14.8.2018 9:05
Aktuellt

Graffiti-utställningen kulminerar i ett besök på HAM av gruppen Guerrilla Girls grundarmedlem Frida Kahlo, som har medverkat i all dess verksamhet från starten. Frida Kahlo, som har framträtt världen över, bjuder på HAM på ett upplevelsemässigt uppträdande och ger en mångsidig presentation av gruppens verksamhet. Kahlo går igenom Guerrilla Girls 28-åriga historia. Efter framträdandet har …

Mer information

The Virtual Orchestra: Sibelius 360

11.6.2018 9:38
Aktuellt

Bättre är på första parkett – Upplev konserten på scenen vid Esa-Pekka Salonens sida!

Mer information

Villu Jaanisoos verk Måsen anländer till Havshelsingfors

7.6.2018 9:22
Aktuellt

En ny invånare landar ovanför Tennispalats norra entré på Helsingforsdagen 12.6.2018. Bildkonstnären Villu Jaanisoos Måsen är ett porträtt av den havsnära huvudstadens anpassningsbara och gatusmarta överlevare. Måsbysten i glasfiber är över sex meter hög. Det offentliga verket beställt av Helsingfors konstmuseum inleder en serie av tillfälliga verk på Tennispalatsets tak. Måsen tar plats där tillsvidare …

Mer information
© HAM
© HAM

Gå med i HAM-klubben

HAM-klubben är öppen för alla och ger sina medlemmar upplevelser, förmåner och överraskningar. Du kan vara bland de första som får bekanta dig med nya utställningar, du får inbjudningar till öppningar och till specialguidningar för klubbmedlemmar. Vill du redan innan den officiella öppningen komma med på en guidad tur genom utställningen Ai Weiwei @ Helsinki?

Gå med i HAM-klubben