Åtkomlighetsverktyg

HAM

Helsinki Art Museum, Helsingin taidemuseo, Helsingfors konstmuseum

HAM är ett konstmuseum som sträcker sig över hela Helsingfors

Helsingfors konstmuseum HAM förvaltar helsingforsarnas egen konstsamling som innehåller över 9 000 konstverk. Närmare hälften av samlingen är till invånarnas glädje placerad i parker, på gator, i ämbetsverk, hälsovårdsstationer, skolor och bibliotek. De utställningar som HAM ordnar i Tennispalatset fokuserar på modern konst och samtidskonst.

Om oss

Julen på HAM Shop har öppet!

Julbutiken är fylld med juliga gåvoidéer – från ljusknippor till julprydnader, konstböcker, smycken och pysselprodukter. Välkommen att shoppa utan köer!

hamshop.fi

Aktuella utställningar

Katharina Grosse: Chill Seeping from the Walls Gets between Us

Tills 23.1.2022
HAM

Grosses målarkonst, som utmanar den konventionella tvådimensionaliteten, kan ses som en slags intervention, ett gränslöst målande på arkitektur och ytor, eller som en hinna mellan olika verkligheter.

Mer information

Greta Hällfors-Sipilä & Sulho Sipilä

Tills 14.8.2022
HAM

Gretas och Sulhos gemensamma liv och gemensamma konst är ett fascinerande ämne som väcker många frågor. Verken förmedlar livsglädje och vid sidan av den också ensamhet och melankoli.

Mer information
Greta Hällfors-Sipilä: Yö, 1931 / Foto: Helsingin kaupunginmuseo/Mari Valio
Greta Hällfors-Sipilä: Yö, 1931 / Foto: Helsingin kaupunginmuseo/Mari Valio

Come Back as a Flower

Tills 9.1.2022
HAM mix

Come Back as a Flower är en grupputställning som sammanflätas diskret kring verken i Ana Mendietas serie Silueta (1973–1977) i HAM:s samlingar.

Mer information
Ana Mendieta:  Silueta Works in Mexico, 1973-1977 / Foto: HAM / Hanna Kukorelli
Ana Mendieta: Silueta Works in Mexico, 1973-1977 / Foto: HAM / Hanna Kukorelli

Tove Jansson

Tills 31.12.2022
HAM

Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv.

Mer information
Tove Jansson / © Per Olov Jansson
Tove Jansson / © Per Olov Jansson

Elis Hannikainen och Vappu Jalonen: Distress Run

Tills 9.1.2022
HAM-galleriet

De sportande kropparna i Distress Run är besvärliga och i behov av stöd. Distress Runbestår av videoverk, textverk, skulpturala objekt, ljud och ljus. Utställningen lokaliserar den sportande kroppen om och om igen: begär normer, kroppens materia.

Mer information
Elis Hannikainen ja Vappu Jalonen: still-kuva videoteoksesta I on Ice (2021)
Elis Hannikainen ja Vappu Jalonen: still-kuva videoteoksesta I on Ice (2021)

Webbutställning: Omsorgens politik

Tills 30.4.2022
Verkkonäyttely, Webbutställning

Mer information
Azar Saiyar: Historia valuu kynsien alta, 2017  / still-kuva videosta
Azar Saiyar: Historia valuu kynsien alta, 2017 / still-kuva videosta

#HAMHelsinki

Aktuellt

Samir Bhowmiks film Lost Islands i HAM-salen

3.11.2021 13:42
Aktuellt

Samir Bhowmiks film Lost Islands är baserad på ett verk med samma namn utspritt i Skanslandets miljö, som sågs på Helsingforsbiennalen sommaren 2021 och tog tittarna på en expedition som skapade öns verkliga och fiktiva infrastruktur och teknologi. Den guidade rundturen följde öns formationer, dess skogsstigar och vattendrag, såväl som historiska byggnader, ruiner och bunkrar. …

Mer information

Nya offentliga konstverk blev färdiga på olika håll i Helsingfors

2.11.2021 10:20
Aktuellt

Sex nya konstverk som förverkligats enligt procentprincipen har blivit färdiga på olika håll i staden i lokaler som används av helsingforsare i olika åldrar. Tre nya daghem har fått verk av Leena Kangaskoski, Ninni Luhtasaari och Maija Luutonen. Petri Ala-Maunus och Jaakko Leeves verk placerades i skolbyggnader. Jenni Ropes verk hängdes i det grundrenoverade seniorcentret …

Mer information

Huvudstadsregionens koordineringsgrupp för corona rekommenderar förändringar i begränsningarna av antalet personer vid offentliga tillställningar

20.5.2021 18:01
Aktuellt

Huvudstadsregionens koordineringsgrupp för corona rekommenderade vid sitt möte den 20 maj 2021 att Regionförvaltningsverket i Södra Finland förlänger beslutet om att förbjuda alla offentliga tillställningar och möten både inomhus och utomhus för viss tid på så sätt att det från och med den 1 juni 2021 emellertid är tillåtet att vistas högst 10 personer i …

Mer information

Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för corona linjerade upp om att öppna tjänster stegvis

11.5.2021 18:28
Aktuellt

Under sitt möte på tisdagen den 11 maj 2021 linjerade huvudstadsregionens koordinationsgrupp för corona upp om att epidemilägets utveckling gör det möjligt att stegvis och begränsat öppna vissa tjänster på området från och med den 17 maj 2021. I sina riktlinjer verkställer koordinationsgruppen principen barn och unga först. Dessutom öppnas verksamhet utomhus före verksamheten inomhus, …

Mer information
© HAM
© HAM

Gå med i HAM-klubben

HAM-klubben är öppen för alla och ger sina medlemmar upplevelser, förmåner och överraskningar. Du kan vara bland de första som får bekanta dig med nya utställningar, du får inbjudningar till öppningar och till specialguidningar för klubbmedlemmar. Vill du redan innan den officiella öppningen komma med på en guidad tur genom utställningen Ai Weiwei @ Helsinki?

Gå med i HAM-klubben