Åtkomlighetsverktyg

HAM

Helsinki Art Museum, Helsingin taidemuseo, Helsingfors konstmuseum

HAM är ett konstmuseum som sträcker sig över hela Helsingfors

Helsingfors konstmuseum HAM förvaltar helsingforsarnas egen konstsamling som innehåller över 9 000 konstverk. Närmare hälften av samlingen är till invånarnas glädje placerad i parker, på gator, i ämbetsverk, hälsovårdsstationer, skolor och bibliotek. De utställningar som HAM ordnar i Tennispalatset fokuserar på modern konst och samtidskonst.

Om oss

Aktuella utställningar

Graffiti

Tills 9.9.2018
HAM

Utställningen behandlar graffitins historiska rötter och tillstånd i dag och i synnerhet den helsingforsiska graffitikulturens koppling till det internationella fältet.

Mer information
Graffiti: Kalasatama/Fiskehamnen, 2014 • Arabia, 2016 • Kalasatama/Fiskehamnen, 2015
Graffiti: Kalasatama/Fiskehamnen, 2014 • Arabia, 2016 • Kalasatama/Fiskehamnen, 2015

Air de Paris

Tills 12.8.2018
HAM

Utställningen Air de Paris är en promenad i Leonard Bäcksbackas fotspår i Paris på 1930-talet.

Mer information
Adrien Holy: Ravintolassa, 1939 © Foto: HAM / Yehia Eweis
Adrien Holy: Ravintolassa, 1939 © Foto: HAM / Yehia Eweis

Tove Jansson

Tills 31.12.2022
HAM

Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv.

Mer information
Tove Jansson © Per Olov Jansson
Tove Jansson © Per Olov Jansson

Jussi Kivi: djupt under DEEP DOWN UNDER

Tills 29.7.2018
HAM mix

Jussi Kivi avbildar ofta städernas impediment, underjordiska tunnlar och industriella gränszoner, som människorna ofta inte ens märker.

Mer information
Jussi Kivi: Rummun vankila, Eesti, puolivedenalainen maisema, 2015 © Jussi Kivi
Jussi Kivi: Rummun vankila, Eesti, puolivedenalainen maisema, 2015 © Jussi Kivi

Kommande

#HAMHelsinki

Aktuellt

Villu Jaanisoos verk Måsen anländer till Havshelsingfors

7.6.2018 9:22
Aktuellt

En ny invånare landar ovanför Tennispalats norra entré på Helsingforsdagen 12.6.2018. Bildkonstnären Villu Jaanisoos Måsen är ett porträtt av den havsnära huvudstadens anpassningsbara och gatusmarta överlevare. Måsbysten i glasfiber är över sex meter hög. Det offentliga verket beställt av Helsingfors konstmuseum inleder en serie av tillfälliga verk på Tennispalatsets tak. Måsen tar plats där tillsvidare …

Mer information
Riikka Puronen: Harppi ja tähdet, 2018 © HAM / kuva: Maija Toivanen

Fiskehamnen får nytt offentligt konstverk

18.5.2018 8:53
Aktuellt

Fiskehamnen i Helsingfors får ny offentlig konst. Skulptören Riikka Puronens sju meter höga skulptur Passare och stjärnor kommer att resa sig som ett landmärke för Majstads strandpark i grönområdet mellan Byholmsgränden, Romgatan och havet.

Mer information
HAM esitteli Cris af Enehielmin teoksia 19.5.-24.9.2017.

Verk av Cris af Enehielm utställda i galleriet på Gamlasgården

19.4.2018 13:20
Aktuellt

Cris af Enehielm (f. 1954) är känd för sin provokativa bildkonst. Till utställningen i galleriet på Gamlasgården har samlats målningar och performanskonst med ett starkt kvinnoperspektiv av af Enehielm. Verken från 1980-talet har inspirerats av seriebilder och reklamvärlden. Utställningens verk är från HAM Helsingfors konstmuseum och ur konstnärens egna samlingar. Utställningen hålls 20.4–2.6.2018.

Mer information
Mick La Rock & Blade © HAM / Maija Toivanen

Nytt konstverk på Banan av graffitilegenden Blade och långa linjens Mick La Rock

27.3.2018 21:42
Aktuellt

Banan blir en del av scenen när HAM Helsingfors konstmuseum öppnar vårens storutställning Graffiti med internationella stjärnor i Helsingfors. I anslutning till utställningen skapar graffitilegenden Blade och Mick La Rock från ja Amsterdam en ny väggmålning vid Anttigatans undergång. Om vi undviker en ny köldknäpp kan vi följa med graffitikonstnärernas arbete på Banan på tisdagen …

Mer information
© HAM
© HAM

Gå med i HAM-klubben

HAM-klubben är öppen för alla och ger sina medlemmar upplevelser, förmåner och överraskningar. Du kan vara bland de första som får bekanta dig med nya utställningar, du får inbjudningar till öppningar och till specialguidningar för klubbmedlemmar. Vill du redan innan den officiella öppningen komma med på en guidad tur genom utställningen Ai Weiwei @ Helsinki?

Gå med i HAM-klubben