Åtkomlighetsverktyg

HAM

Helsinki Art Museum, Helsingin taidemuseo, Helsingfors konstmuseum

HAM är ett konstmuseum som sträcker sig över hela Helsingfors

Helsingfors konstmuseum HAM förvaltar helsingforsarnas egen konstsamling som innehåller över 9 000 konstverk. Närmare hälften av samlingen är till invånarnas glädje placerad i parker, på gator, i ämbetsverk, hälsovårdsstationer, skolor och bibliotek. De utställningar som HAM ordnar i Tennispalatset fokuserar på modern konst och samtidskonst.

Om oss

Aktuella utställningar

Jaakko Niemelä – Nostalgi

Tills 1.3.2020
HAM

Utställningen Nostalgi är den avslutande delen i Jaakko Niemeläs forskningsprojekt om sjöfart och minnen förknippade med konstnärens egen pappa.

Mer information

Sinnesstämning ‒ Helsingfors 1939‒1945

Tills 1.3.2020
HAM

Utställningshelheten som breder ut sig i Tennispalatset och Villa Hagasund presenterar via bildkonst och fotografier pessimism och optimism och mer omfattande den visuella värld som blev vardag under krigsförhållandena.

Mer information

Ellen Thesleff – Jag målar som en gud

Tills 26.1.2020
HAM

Utställningen presenterar inte bara Thesleffs banbrytande konst som genomgick flera utvecklingsskeden, utan också händelser i hennes liv genom bland annat texter, fotografier och arkivmaterial.

Mer information

Könsförvirring

Tills 12.4.2020
HAM mix

Utställningen Könsförvirring deltar i de senaste årens debatt om kön, olika mans- och kvinnoroller och hur de konstrueras.

Mer information

Tove Jansson

HAM

Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv.

Mer information

Corinna Helenelund: Bakgården på sjunde våningen

Tills 8.3.2020
HAM-galleriet

Bakgården på sjunde våningen är ett mellanrum i tillvaron, en mental balkong, inte inuti, inte utanför men ett inre utanför.

Mer information

Aktuellt

Tove Jansson-galleriet förnyas

21.11.2019 12:30
Aktuellt

Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv. Vid den nya uthängningen av verk i galleriet får Tove Janssons fresker Fest i stan (1947) och Fest på landet (1947) sällskap av 13 av Per …

Mer information

Ett nytt offentligt konstverk av Antti Immonen till Kaffekvarteret i Nordsjö

28.10.2019 8:59
Aktuellt

Den Kuopio-bördige konstnären Antti Immonens verk En kopp konstighet offentliggörs i hörnet av Kaffegatan och Kaffebönsgränden onsdagen den 30.10.2019 klockan 15.00. Konstverket berättar på ett finurligt sätt om hur kaffet kommer till. Enligt konstnären är grund-idèn till konstverket den diskussion som föds då människor träffas vid kaffebordet. Pratet kan handla om allt mellan himmel och …

Mer information

Vart tog Tre smeder vägen?

14.10.2019 15:13
Aktuellt

Hur skulle det kännas om statyn Tre smeder saknades i gatubilden i Helsingfors centrum? Nu läggs den i en låda för ett tag när den gemensamma utställningen Sinnesstämning – Helsingfors 1939–1945 för HAM Helsingfors konstmuseum och Helsingfors stadsmuseum öppnas. Statyn göms undan i en låda i syfte att utmana publiken att leva sig in i …

Mer information

Tillfälliga verk dyker ner i Fiskehamnens lokalhistoria

7.10.2019 12:36
Aktuellt

Två tillfälliga offentliga konstverk är klara för Fiskehamnen i Helsingfors. Båda verken är platsbundna. De närmar sig Fiskehamnens och dess närområdens mikrohistoria och lokalkultur ur olika synvinklar. Pasi Rauhalas verk Flamigos väcker Högholmens flamingoflock till liv och Tatu Tuominen granskar i sitt verk Ljussignal från stranden  den färgglada historien hos fiskesamhället i områdets närvatten. Verken offentliggörs …

Mer information
© HAM
© HAM

Gå med i HAM-klubben

HAM-klubben är öppen för alla och ger sina medlemmar upplevelser, förmåner och överraskningar. Du kan vara bland de första som får bekanta dig med nya utställningar, du får inbjudningar till öppningar och till specialguidningar för klubbmedlemmar. Vill du redan innan den officiella öppningen komma med på en guidad tur genom utställningen Ai Weiwei @ Helsinki?

Gå med i HAM-klubben