Åtkomlighetsverktyg

HAM

Helsinki Art Museum, Helsingin taidemuseo, Helsingfors konstmuseum

HAM är ett konstmuseum som sträcker sig över hela Helsingfors

Helsingfors konstmuseum HAM förvaltar helsingforsarnas egen konstsamling som innehåller över 9 000 konstverk. Närmare hälften av samlingen är till invånarnas glädje placerad i parker, på gator, i ämbetsverk, hälsovårdsstationer, skolor och bibliotek. De utställningar som HAM ordnar i Tennispalatset fokuserar på modern konst och samtidskonst.

Om oss

Aktuella utställningar

Gustafsson&Haapoja: Museum of Becoming

Tills 17.1.2021
HAM

Museum of Becoming är en helhet som består av tre verk, där konstnärerna söker nya sätt att tänka på människan.

Mer information
Gustafsson&Haapoja: Museum of Nonhumanity, 2016 (näyttelynäkymä) / Foto:  Terike Haapoja
Gustafsson&Haapoja: Museum of Nonhumanity, 2016 (näyttelynäkymä) / Foto: Terike Haapoja

Vilho Lampi

Tills 18.10.2020
HAM

Den här utställningen presenterar Lampis centrala konst från 1920–30-talet.

Mer information

Könsförvirring

Tills 25.10.2020
HAM mix

Utställningen Könsförvirring deltar i de senaste årens debatt om kön, olika mans- och kvinnoroller och hur de konstrueras.

Mer information
Tuntematon esiintyjä, valokuva ensimmäisen maailmansodan ranskalaisten sotavankien teatteriesityksestä Saksassa 1914─1918. Yksityiskokoelma.
Tuntematon esiintyjä, valokuva ensimmäisen maailmansodan ranskalaisten sotavankien teatteriesityksestä Saksassa 1914─1918. Yksityiskokoelma.

Tove Jansson

Tills 31.12.2022
HAM

Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv.

Mer information
Tove Jansson © Per Olov Jansson
Tove Jansson © Per Olov Jansson

Enni Suominen: Mortarium

Tills 9.8.2020
HAM-galleriet

Enni Suominens installation är uppbyggd kring små målningar skapade med freskoteknik.

Mer information
Enni Suominen: Mortarium, 2020 / Foto: Enni Suominen
Enni Suominen: Mortarium, 2020 / Foto: Enni Suominen

#HAMHelsinki

Aktuellt

Rauni Liukkos verk Rörlig arbetskraft presenteras i HAM-hörnet

15.6.2020 8:13
Aktuellt

I HAM-hörnet presenteras smakprov ur konstmuseets samlingar. Sommaren 2020 visas Rauni Liukkos verk Rörlig arbetskraft från 1977. Utställningen kan ses utifrån vid alla tider på dygnet. På det här sättet ges publiken tillfälle att uppleva konstverk också utanför museets väggar och öppettider. Utställningen pågår tillsvidare. Rauni Liukko (1940–2014) blev känd i början av 1970-talet för …

Mer information

Ett tillfälligt offentligt konstverk hämtar lämningar ur ett påhittat förflutet till Fiskehamnen

10.6.2020 8:40
Aktuellt

Ett nytt tillfälligt offentligt konstverk har blivit klart i Fiskehamnen i Helsingfors. Konstnär Raimo Saarinens verk Det påhittade förflutna bygger ut skulpturliknande ruiner som övertagits av växtlighet på Englandsskvären. Konstruktionerna ser ut att ha nötts av tiden och är gjorda av rappade och målade lättgrusblock. Moderna byggmaterial stöter på tidens tand i det här verket. I …

Mer information

Ett nytt offentlig konstverk av Ai Weiwei till Centrumbiblioteket Ode

1.6.2020 10:55
Aktuellt

Centrumbiblioteket Ode får mera offentlig konst då HAM Helsingfors konstmuseum placerar dit en av pärlorna i sina samlingar: konstnären Ai Weiweis konstverk Divina Proportione (2012) har funnit sin plats ovanför södra ljusshaktet mellan andra och tredje våningen på biblioteket sista veckan i maj.  På HAM Helsingfors konstmuseum sågs år 2015 Ai Weiweis första privatutställning i …

Mer information

Helsingfors bibliotek, kulturcentrum, idrottsplatser, museer och ungdomsutrymmen öppnas gradvis

8.5.2020 14:35
Aktuellt

Helsingfors sektor för kultur och fritid har börjat förbereda sig på att öppna sina tjänster i enlighet med regeringens linje för avveckling av coronarestriktionerna. Helsingfors samarbetar med de största städerna och främst med städerna i huvudstadsregionen då man planerar öppnandet av bibliotek, kulturcentrum, idrottstjänster, ungdomsutrymmen och museer. Fredagen 8 maj kan man börja låna böcker …

Mer information
© HAM
© HAM

Gå med i HAM-klubben

HAM-klubben är öppen för alla och ger sina medlemmar upplevelser, förmåner och överraskningar. Du kan vara bland de första som får bekanta dig med nya utställningar, du får inbjudningar till öppningar och till specialguidningar för klubbmedlemmar. Vill du redan innan den officiella öppningen komma med på en guidad tur genom utställningen Ai Weiwei @ Helsinki?

Gå med i HAM-klubben