HAM Tennispalatset

Öppet idag 11-19

  • Tis–Sön 11–19
  • Mån stängt

Avvikande öppettider

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatset finns i Helsingfors centrum i närheten av Kampens köpcentrum. Det är lätt att komma till oss med kollektivtrafik från hela huvudstadsregionen. Hitta det bästa alternativet i Reseplaneraren.

Kontaktuppgifter

Biljetter

  • Vanligt inträde 10 €
  • Reducerat inträde 8 €
  • Barn under 18-år 0 €
  • HAM-galleriet och den avgiftsfria sidan 0 €
  • Museiförbundets museikort  0 €
  • Köp ett museikort av oss 64,90 €

Mer information

Det är alltid gratis inträde till en del av museet!

 

Guidningar och konstverkstäder

På lördagar är guidningarna för allmänheten öppna för alla till priset av inträdesbiljetten.

 

Bekanta dig med guidningar och konstverkstäder

Tillgänglighet

Tennispalatset är tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar.

HAM:s biljettkassa och ingång finns på Tennispalatsets andra våning, och kan nås med hiss som finns i närheten av alla ytterdörrar. I ändan av Södra Järnvägsgatan finns rulltrappor direkt till museets biljettkassa. Utställningslokalerna finns i två våningar. Det finns en hissförbindelse till den övre utställningsvåningen (3 vån.) i museets inneraula.

Tillgänglighet och åtkomlighet

För skolor och daghem

HAM erbjuder förmånliga guidningar och konstvärkstäder för grundskoleelever, gymnasieelever och elever på andra stadiet. Det lönar sig att reservera guidningen i god tid, minst två veckor på förhand.

Guidningar och konstverkstäder för skolelever

Helsinki Art Museum Helsingin taidemuseo Helsingfors konstmuseum

HAM är ett konstmuseum som sträcker sig över hela Helsingfors

Helsingfors konstmuseum HAM förvaltar helsingforsarnas egen konstsamling som innehåller över 9 000 konstverk. Närmare hälften av samlingen är till invånarnas glädje placerad i parker, på gator, i ämbetsverk, hälsovårdsstationer, skolor och bibliotek. De utställningar som HAM ordnar i Tennispalatset fokuserar på modern konst och samtidskonst.

Om oss

Aktuella utställningar

Ola Kolehmainen: San Pietro 1628 I, 2017 © Ola Kolehmainen

Ola Kolehmainen: Heliga rum

Tills 4.3.2018
HAM

Heliga rum är en resa till rummet, tiden och ljuset. Utställningen består av 28 verk, av vilka 19 nu visas för första gången.

Mer information
Pekka Kauhanen: Taketoy, 2014 © Kuva: HAM / Maija Toivanen

Pekka Kauhanen

Tills 4.3.2018
HAM

Suomalaisen kuvanveistotaiteen omaleimaisena edustaja on tuonut jo lähes viiden vuosikymmenen ajan nähtävillemme erilaisten hahmojen kavalkadin. Esillä on Kauhasen teoksia lähinnä 2000-luvulta, painottuen hänen aivan viime vuosien tuotantoonsa.

Mer information
© Kalle Järvenpää, Saariaho Järvenpää

Petros Aleksandros Paukkunen: Heavenscape

Tills 4.3.2018
HAM

Heavenscape on ääni-installaatio, joka haastaa kuulijan laajentamaan kuulemisen ja kuuntelemisen käsitettä. Teoksessa ääntä käsitellään veistoksellisena elementtinä kuin ainetta, mikä saa äänen tuntumaan fyysiseltä ja käsin kosketeltavalta.

Mer information
Eero Nelimarkka: Punaiset tohvelit, 1917 © Yksityiskokoelma / Kuva: HAM / Maija Toivanen

Eero Nelimarkka

Tills 4.2.2018
HAM

Utställningen på HAM koncentrerar sig på den unga Eero Nelimarkkas verk från 1910- och 1920-talen. Här visas över 50 målningar samt skisser och brev bland annat från konstnärens resor till Paris.

Mer information
Tove Jansson © Per Olov Jansson

Tove Jansson

HAM

Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv.

Mer information
Erkka Nissinen: Tilaa massa tilassa massa litassa maalit: ali tila, 2013 © HAM / Kuva: Maija Toivanen

Erkka Nissinen: Materiella förhållande i inre rum

Tills 14.1.2018
HAM mix

Videoverk går en skara män på stan och möter olika situationer där individerna har klämts åt av sociala normer eller genom maktutövning.

Mer information
Jenni Eskola – Ajan kanssa (näyttelynäkymä) © Kuva: HAM / Maija Toivanen

Jenni Eskola: Med tiden

Tills 4.1.2018
HAM-galleriet

På utställningen visas målningar som förlorar sin färg och en platsspecifik teckningsinstallation som kommer att trasas sönder när den tas loss från väggen efter utställningen.

Mer information
Jussi TwoSeven: ROAR27, 2017. HAM / kuva: Maija Toivanen

Jussi TwoSeven: ROAR27

HAM metro

ROAR27 består av en väggmålning som föreställer ett björnhuvud och en logo-installation i rummet. Mitt i den livliga stadsomgivningen är verket med naturmotiv ett starkt ställningstagande för miljön.

Mer information

Kommande

#HAMHelsinki

hamhelsinki

Tule HAMiin kokemaan Pekka Kauhasen omaleimaisten hahmojen kavalkadi (kuvassa Kulkue) sekä kuulemaan Talvisodan muistomerkin tekoprosessin taustoista! Teemaopastus Kauhasen näyttelyyn torstaina klo 17. #HAMHelsinki #pekkakauhanen

hamhelsinki

Vastaa HAMin kävijätutkimukseen, vaikuta ja voita palkintoja. Linkki biossa. #HAMHelsinki

hamhelsinki

Ola Kolehmaisen Pyhiä tiloja -näyttelyssä tilajako ja seinien hienostuneet sävyt ovat oleellinen osa näyttelykokemusta. Tämä näyttely on koettava paikan päällä! Tule kuuntelemaan keskiviikkona 13.12. klo 17, kun kuraattori Claire Gould kertoo näyttelystä ja sen taustoista. Kierros sisältyy museolipun hintaan, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. 📷@hannaaaz @olakolehmainen @sauerbruchhutton @farrowandball #HAMhelsinki #myhelsinki #olakolehmainen

Aktuellt

Insjölandskap har tryckts på dräkterna som bärs av sångarna i operakören. På bilden Operasångare Tatjana Romanova-Vorontsova. © HAM / Hanna Kukorelli

Insjölandskap, Kalevalalandet och HAM

9.11.2017 14:57
Aktuellt, Okategoriserad

Målningen Insjölandskap som ingår i HAM:s samlingar har fått bli en del av kostymeringen i Nationaloperans och -balettens storverk Kalevalalandet. Målningen har tryckts på dräkterna som bärs av sångarna i operakören, tillsammans bildar de det insjölandskap som utgör bakgrunden i verket. Akseli Gallen-Kallelas (1865–1931) sommarvy Insjölandskap skildrar ett traditionellt finländskt ideallandskap. Kalevalalandet är ett verk som kombinerar …

Mer information
Cris af Enehielm: Elämä on yhtä juhlaa, 2017, ripustus Arbikseen © HAM / Hanna Kukorelli

Cris af Enehielms verk till Arbis

6.11.2017 11:28
Okategoriserad

Arbetarinstitutet Arbis får två nya offentliga verk till sin aula. Cris af Enehielms oljemålningar Livet är en fest och Swing (2017) utstrålar den glädje som hör samman med verksamheten och samvaron på Arbis. Verkens ankomst till Arbis på Dagmarsgatan firas måndagen den 6.11 klockan 16. HAM beställde verken till samma väggar som tidigare pryddes av …

Mer information

Gilbert & George och år 2018 på HAM

26.10.2017 9:20
Okategoriserad

Hösten 2018 presenterar HAM för första gången i Finland en utställning av det världskända brittiska konstnärsparet Gilbert & George. De har beskrivits som ”levande skulpturer”, och i sina fotografier men också i sitt dagliga liv framträder de på konstens villkor. Deras genomtänkta stil och offentliga framträdanden fungerar som performance. De inte bara skapar konst utan …

Mer information
Ville Valo © Ville Juurikkala

Ville Juurikkalas HIM-fotoutställning på HAM och i Tiketti Galleria – en del av Tuskas 20-årsjubileum!

24.5.2017 9:55
Aktuellt

HAM, Tuska-festivalen och Tiketti Galleria förverkligar tillsammans med Finlands namnkunnigaste rockfotograf Ville Juurikkala ett enastående fotoprojekt som följer med det legendariska bandet HIM:s förberedelser inför sin avskedsturné.

Mer information
© HAM

Gå med i HAM-klubben

HAM-klubben är öppen för alla och ger sina medlemmar upplevelser, förmåner och överraskningar. Du kan vara bland de första som får bekanta dig med nya utställningar, du får inbjudningar till öppningar och till specialguidningar för klubbmedlemmar. Vill du redan innan den officiella öppningen komma med på en guidad tur genom utställningen Ai Weiwei @ Helsinki?

Gå med i HAM-klubben

 

Kalender

Kalender