Tiina Raitasen näyttely käsittelee materiaaleja ja esineitä, jotka ovat olleet lähellämme, osa arkeamme, mutta jotka ovat vaivihkaa muuttumassa lähihistoriaksi.

”Recall” tarkoittaa muistamista, muistelemista, mieleen palauttamista, kutsua korjattavaksi.

Recall koostuu kolmesta teoksesta. Näyttelylle nimen antanut Recall muodostuu keraamisista, cd- ja dvd-levyjä muistuttavista osista sekä hajotetuista levytelineistä – kirpputoreja ja kaatopaikkoja kuormittavasta roinasta. Ne ovat jälkiä juuri poistumassa olevan kulttuurista.

Rims koostuu vääntyneistä metallivanteista, jotka Raitanen löysi metsästä työskennellessään Künstlerhaus Schloss Wiepersdorfin taiteilijaresidenssissä. Vanteet olivat peräisin puusaaveista, joita oli käytetty Wiepersdorfin linnassa eksoottisten kasvien ruukkuina. Kun saavit olivat alkaneet lahota, ne oli heitetty metsään. Taiteilija kiillotti vanteet ja kokosi ne näyttelytilaan leviäväksi kokonaisuudeksi.

Teoksessa Stonerocks Raitanen on tehnyt metsään ja lenkkipoluille heitetyistä roskista ja luontoon päätyneistä teollisista materiaaleista muotokollaaseja, jotka hän on edelleen muuntanut keraamisiksi, abstrakteiksi veistoksiksi.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto  ja Oskar Öflunds Stiftelse.