Hyppää sisältöön

Saapuminen

Liikenneyhteydet

HAM sijaitsee Tennispalatsissa Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi HSL:n reittioppaasta.

Metro
Kampin metroasema

Raitiovaunu
Lähin raitiovaunupysäkki (linjat 1, 4 ja 10) on Luonnontieteellisen museon kohdalla. Linjojen 7 ja 9 pysäkki sijaitsee Kampintorilla.

Bussi
Tennispalatsin vieressä ja Kampin kauppakeskuksen alakerrassa on useita bussipysäkkejä. Lähin pysäkki (bussi 24) on HAMin pääsisäänkäynnin kohdalla Eteläisellä rautatiekadulla.

Juna
Rautatieasemalle on matkaa noin 500 m.

Pysäköinti
Tennispalatsin välittömässä läheisyydessä ei ole esteetöntä pysäköintipaikkaa. Eteläisellä rautatiekadulla on maksullisia parkkipaikkoja.

Autoilijoille Kampin ostoskeskuksen yhteydessä on pysäköintihalli P-Kamppi, jonne ajetaan Olavinkadulta sekä P-CityForum, jonne ajetaan Simonkadulta, Jaakonkadulta (kääntyminen Eteläiseltä ja Pohjoiselta Rautatiekadulta) ja Ruoholahdenkadulta.
Pysäköintihalleista on jalankulku Kampin ostoskeskukseen hisseillä.

Lisätietoja

Esteettömyys ja saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön.

Reitti pääsisäänkäynnille (Eteläinen Rautatiekatu 8)

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti. Kulkureitti sisäänkäynnille erottuu selkeästi, on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Reitti museon tiloihin

HAMin lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen Rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle.

Lippukassa sijaitsee Tennispalatsin toisessa kerroksessa. Hissi D vie suoraan lippukassalle. Lippukassalla ei ole vuoronumerojärjestelmää. Jonotus tapahtuu seisaaltaan.

Museon ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa. Hissiyhteys ylempään näyttelykerrokseen (3.krs.) on museon sisäaulassa. Myös taidepajatila on esteetön.

Hissit

Museon sisäänkäynti on Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee helpoiten hissillä (C ja D). Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen. Hissin ovet aukeavat automaattisesti ja kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa.

Avustajat

Kuntoutujien ja vammaisten saattajat ja ohjaajat pääsevät ilmaiseksi museoon.
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita HAMiin.

Henkilökunta auttaa mielellään. Pyydä apua tarvittaessa!

Palvelut ja apuvälineet

Wc:t

Wc:t sijaitsevat museon sisätiloissa. Vessoja ei ole jaettu sukupuolen mukaan, vaan ne ovat vapaasti kaikkien käytössä. Esteetön wc on samassa kerroksessa kuin lippukassa. Wc:n ovi avautuu painikkeesta painamalla ja sulkeutuu automaattisesti.

Lainattava pyörätuoli, lastenrattaat ja taittotuoleja

Yleisön lainattavissa on pyörätuoleja, rollaattori, lastenrattaita ja vauvan kantoreppu. Näyttelytiloissa on tuoleja ja penkkejä levähtämistä varten sekä mukana kannettavia taittotuoleja.

Induktiosilmukka ja kuunteluapuvälineet

Lippukassalla on induktiosilmukka, jonka saa pyydettäessä käyttöön sekä kuunteluapuväline.Opastetulle kierrokselle on mahdollisuus varata käyttöön ääntä vahvistavat opasradiolaitteet. Laitteet varataan opasvarauksen yhteydessä.

Lastenhoitohuone

Lastenhoitopöytä on lippukassa-aulan päädyssä sijaitsevassa esteettömässä wc:ssä.

Vaatteiden ja tavaroiden säilytys

Ilmainen vaatesäilytys HAMin asiakkaille on lippukassaa vastapäätä, ja vaatesäilytyksen vieressä on eri kokoisia lukittavia lokeroita. Vaatesäilytyksen ja lokeroiden tila suljetaan klo 19, joten lokerot on tyhjennettävä ennen sitä. Suuret laukut, reput, sateenvarjot ja päällysvaatteet on turvallisuussyistä jätettävä säilytykseen.

Suurennuslasit ja taskulamput

Lippukassalta voi lainata suurennuslaseja ja taskulamppuja.

Valokuvaaminen

Valokuvaaminen näyttelytiloissa on sallittu. Ethän käytä salamaa.

Hae