Hyppää sisältöön

 Tiftö Foundationilta merkittävä lahjoitus HAMille

14.12.2023

Rafaela Seppälä ja Arja Miller. Kuva: HAM / Minna Kurjenluoma.

Suomalaisen nykytaiteen edistämiseen keskittyvä säätiö Tiftö Foundation on myöntänyt 120 000 euron avustuksen HAM Helsingin taidemuseolle. Avustus kohdennetaan vuoden 2025 Helsinki Biennaaliin ja se mahdollistaa yhden taiteilijan teoksen komissioinnin. Avustus on Tiftö Foundationin ensimmäinen lahjoitus museolle. 

Tiftö Foundation on Rafaela Seppälän vuonna 2019 perustama yleishyödyllinen säätiö, joka edistää suomalaisen nykytaiteen tunnettuutta ja taiteilijoiden uraa kansainvälisesti. Säätiö myöntää oman harkintansa mukaan avustuksia tahoille, jotka edistävät säätiön tarkoituksen toteuttamista. HAMille myönnetyllä 120 000 euron lahjoituksella on tarkoitus kattaa yhden vuoden 2025 Helsinki Biennaalin taiteilijan palkkio sekä tuotantokustannuksia.  

”Lahjoituksemme HAMille ja Helsinki Biennaalille on ensimmäinen askel toivottavasti pitkäjänteisessä yhteistyössä, joka toteuttaa säätiön tavoitetta edistää suomalaisten taiteilijoiden tunnettuutta ulkomailla ja edesauttaa heidän työskentelyään. Kotikaupungissamme Helsingissä sijaitseva HAM on oivallinen ponnahduslauta suomalaiselle taiteelle, ja Helsinki Biennaali kunnianhimoisena tapahtumana on yksi keskeisiä suomalaisen taiteen edistäjiä. Odotamme nyt alkaneelta yhteistyöltä paljon”, sanoo Tiftö Foundationin hallituksen puheenjohtaja Rafaela Seppälä. 

”On upeaa kertoa tästä yhteistyöstä HAMin ensimmäisen säätiövuoden päätteeksi. Tiftö Foundationin avustus on meille monella tapaa merkityksellinen, ja se luo entistä suurempaa uskoa ja innostusta HAMin ja Helsinki Biennaalin tulevaisuuteen. Haluamme nostaa Helsinki Biennaalin yhdeksi tunnetuimmista kansainvälistä taidebiennaaleista, ja samalla auttaa kääntämään kansainvälistä huomiota kotimaista taidekenttää kohtaan. Tässä Tiftö Foundationin lahjoitus on meille sekä tuki että kirittäjä”, toteaa HAMin ja Helsinki Biennaalin johtaja Arja Miller

Hae