Hyppää sisältöön
Pertti Kukkonen: Custone-pilarit, 1998. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Custone-pilarit

Tekijä Pertti Kukkonen

Pikku-Huopalahti, Helsinki

Viisi turkoosinsinistä kuparibetonipilaria rajaa ja elävöittää raitiovaunun kääntöpaikan muodostamaa pientä aukiota Lapinmäentien ja Korppaanmäentien risteyksessä Pikku-Huopalahdessa. Pilarit toimivat samalla myös raitioliikenteen vaatimien johtojen näyttävinä kannattamina. Hehkuva turkoosinsininen väri on saatu aikaan sekoittamalla betoniin kuparia ja ammoniumkloridia, joka keinotekoisesti nopeuttaa kuparin patinoitumista.

Kuvanveistäjä Pertti Kukkonen on kehitellyt värjättyä betonia yhdessä Helsingin yliopiston, VTT:n ja betoniteollisuuden kanssa. Aukion suunnittelussa ovat olleet mukana lisäksi Taideteollinen korkeakoulu ja Helsingin kaupunki. Betonityöskentely on avannut Kukkoselle yhteistyön myös arkkitehtien kanssa. Hänen kuvataiteelliset ideansa rakennuksiin ovat monesti olleet mukana jo suunnitteluvaiheessa kuten esimerkiksi muutamissa Ruoholahden asuintaloissa, joissa kuvataiteesta on tullut orgaaninen osa rakennuksen luonnetta.

Kukkosen veistosten materiaaleja ovat betonin ohella myös puu ja pronssi. Hän on tehnyt muotokuvien ja veistosten lisäksi myös useita mitaleja, joiden aiheissa on sekä yksilöllisiä että ajankohtaisia teemoja.

Teos ei kuulu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Lue lisää..

Kartalla

Hae