Hyppää sisältöön
Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Helsingin 450-vuotismitali

Tekijä Hannele Kylänpää

Vuosaari, Taiteilijatalo, Juhannusruusunkuja 3, Helsinki

Helsingin kaupunki täytti 450-vuotta vuonna 2000. Kaupunki järjesti kilpailun juhlamitalia varten ja sen voitti kuvanveistäjä Hannele Kylänpää ehdotuksellaan ”Historia”. Pronssinen mitali kuvaa ensimmäisten asukkaiden saapumista ja vallinnutta tilannetta vastaperustetussa Helsingissä.

Helsingin kaupunki jakoi mitalia huomionosoituksena kuntalaisilleen ja vierailleen vuoden 2000 aikana. Mitalin sai vastaanottaa myös Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, joka kuningatar Silvian ja prinsessa Viktorian kanssa osallistui Helsingin 450-vuotisjuhliin vuonna 2000.

Mitalin molemmista puolista on tehty suurennetut pronssireliefit ja ne on ripustettu Vuosaaren taiteilijatalon ulkoseinään. Taiteilijatalo oli kaupungin lahja ansioituneille helsinkiläisille taiteilijoille juhlavuoden kunniaksi. Rakennusta hallinnoi Helsingin kaupungin 450-vuotis-taiteilijatalosäätiö.

Toinen pari juhlamitalin reliefeistä on sijoitettu kaupunginvaltuuston sisääntuloaulan seinälle Aleksanterinkadulle. Reliefit eivät kuulu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.

Lue lisää..

Kartalla

Hae