Hyppää sisältöön
Stig Baumgartner: Iso Käsi, 2004. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Yehia Eweis

Iso Käsi

Tekijä Stig Baumgartner

Rajatie 7, Hiidenkiven peruskoulu, Tapanila, Helsinki

Koulun pääsisäänkäynnin ulkokatoksen alapintaan on toteutettu reliefimäinen teos, jossa erilaiset merkit hahmottuvat kuvaksi jonkinlaisesta avaruudellisesta tähtikartastosta tai mikroskooppisesta vedenalaisesta eliömaailmasta. Pulppuavasta merkkimerestä erottuvat mm. pieni lapsi, joka leikkii planeettapalloilla, suuri ameebamainen käsi sormet harallaan sekä leveä jalan tai tassun jälki.

Stig Baumgartner (1969-) tekee töitä joista välittyy tekemisen ilo. Ne ovat leikkimielisiä, joskus hieman lapsenomaisiakin, ja ne vetävät vastustamattomasti puoleensa. Iso Käsi -teoksessa eri aiheet on ripoteltu hieman hujan hajan; päällekkäin, limittäin, lomittain, ne pilkottavat toistensa takaa. Teos pitää katsojan otteessaan; Isossa Kädessä on paljon ihmeteltävää.

Materiaalina on sävytetty Wisa-julkisivuvaneri, jota on kaiverrettu ja kerrostettu reliefimäisen pinnan aikaansaamiseksi. Kuvioita on hahmotettu myös petsi- ja lakkaväreillä.

Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Lue lisää..

Kartalla

Hae