Hyppää sisältöön
Antti Immonen: Kuppi kummaa, 2019. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Hanna Kukorelli / HAM Helsingin taidemuseo

Kuppi kummaa

Tekijä Antti Immonen

Kahvipavunkuja 2, Helsinki

Taiteilija Antti Immosen (s. 1973) teos Kuppi kummaa sijaitsee Vuosaaressa Kahvipavunkujan ja Kahvikadun risteyksessä. Teos kertoo hauskalla tavalla kahvin synnystä. Taiteilijan mukaan teoksen lähtöajatuksena on ollut keskustelu ihmisten kohdatessa kahvipöydässä. Keskustelun sisällöt voivat olla mitä vain maan ja taivaan väliltä, vaikka tilanne on jo muodostunut lähes seremonialliseksi.

Teos heijastaa yhtä aikaa välitöntä hetkeä ja sitä edeltänyttä monivaiheista prosessia. Teos muistuttaa myös Vuosaaren historiasta. Kahvikorttelin tarina alkoi, kun Pauligin paahtimo siirtyi alueelle vuonna 1967. Sen toiminta päättyi, kun asuntorakentaminen alkoi noin 10 vuotta sitten. Historia näkyy monella tavalla teoksessa: yksi sen osista, suuri paahtomalja on peräisin Paulig Oy:n paahtimosta.

Veistoskokonaisuus koostuu neljästä elementistä, on noin 11 metriä pitkä ja kohoaa kolmeen metriin. Teoksessa on käytetty ruostumatonta ja cor-ten terästä sekä pronssia.

Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmaan.

Lue lisää..

Kartalla

Hae