Hyppää sisältöön
Hanna Vihriälä: Laidunmaa, 2011. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Laidunmaa

Tekijä Hanna Vihriälä

Puustellin aukio, Helsinki

Hanna Vihriälän Laidunmaa-teokseen on ikuistettu Malminkartanon maisemasta kaupungistumisen myötä kadonneet laidunmaat, pellot, lehmät ja niittyjen perhoset. Taiteilija haluaa teoksellaan vaalia alueen menneisyyttä osana Malminkartanon paikallishistoriaa ja asukkaiden identiteettiä.

Teos koostuu kolmesta osasta. Ensimmäinen osa, jossa halkaistun kiven sisältä paljastuu lehmän muoto, on Puustellinaukiolla kirjaston sisäänkäynnin edustalla. Pronssiset perhosten varjokuvat Puustellinkujan asuintalon vaaleassa ulkoseinässa kuuluvat teoksen toisen osaan. Laidunmaan kolmas osa on kivimuurista lankeavaa varjoa kuvaava pronssiveistos Malminkartanonaukion reunalla.

Hanna Vihriälä (s. 1974) on osallistunut lukuisiin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 1999. Hän on toteuttanut julkisia teoksia muun muassa Turkuun, missä Aboa Vetus ja Ars Nova -museon sisäänkäynnin läheisyydessä on Vihriälän teos Elephant Square / Norsuaukio.

Malminkartanon Laidunmaa-teos julkistettiin taiteilijan läsnäollessa 12.12.2011. Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Lue lisää..

Kartalla

Hae