Hyppää sisältöön
Aarne Jämsä: Piilopaikka suljettujen silmien takana, 2001. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Rikkonen

Piilopaikka suljettujen silmien takana

Tekijä Aarne Jämsä

Korttelitalo Poikkilaakso, Puuskaniementie 21, Laajasalo, Helsinki

Teossarjaan kuuluu kahdeksan värillistä hahmoa, joita on kahta kokoa; isoja ja pieniä. Jokaisella hahmolla on kahdet kasvot: toisella puolella avoimet ja valppaat; toisella puolella uneliaat, mutta hymyilevät. Jokainen ilme on erilainen – yksilöllinen. Taiteilija Aarne Jämsä (s. 1956) haluaakin teoksellaan ilmentää yksilöllisyyttä ja erottumista joukossa.

Veistossarjan materiaali on maalattu alumiini. Hahmot / muodot on maalattu eri väreillä, jotka eri vuodenaikojen ja ympärillä olevan maaston mukaan korostuvat tai häipyvät. Kesällä toiset hukkuvat luonnon vehreyteen, mutta heräävät eloon talvella. Syksyllä valkoiset muodot korostuvat, kunnes taas lumen tullessa vaimentuvat. Sisätiloissa oleva hahmo on kirkkaan keltainen ja se pyrkii esille kaiken aikaa. Teos-kokonaisuus on kustannettu rakennuksen määrärahoista ja se kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Lue lisää..

Kartalla

Hae