Hyppää sisältöön
Mario Negri: Stele del Offerende (Uhripaalu), 1960. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Stele del Offerende (Uhripaalu)

Tekijä Mario Negri

Kuusilahdenkuja 1, Helsinki

Mario Negri syntyi Tiranossa Italiassa. Hän opiskeli muutamia vuosia Milanossa arkkitehtuuria, ennen kuin kutsuttiin sotaan. Siellä hän joutui vangiksi ja vietti kaksi vuotta keskitysleirillä Saksasssa. Ensinäyttelystään lähtien hän otti paikkansa Italian modernin kuvanveiston kärjessä.

Sodan jälkeen Mario Negri ryhtyi kuvanveistäjäksi. Taiteessaan hän ilmentää modernin ihmisen olosuhteita tarkasti, tiukan muodon ja ehdottoman veistoksellisen ilmaisun avulla. Hän pyrki löytämään moraalin ja todellisen tasapainon ihmisen, luonnon ja yhteiskunnan välillä, järkyttävissä tai mystisissäkin olosuhteissa. Puhdaslinjaiset figuurit työntyvät ylöspäin avaruuteen ilmentäen ihmisen perintöosaa olemassaolon draamassa.

Uhripaalu todellisena tai symbolisesti ymmärrettynä, on hyvä esimerkki Mario Negrin taiteesta, jonka sukulaisuus sveitsiläisen Alberto Giacomettin tuotannon kanssa on ilmeinen.
Uhripaalun materiaali on pronssi ja sen korkeus on 186cm.

Teos kuuluu Didrichsenin taidemuseon kokoelmiin.

Lue lisää..

Kartalla

Hae