Hyppää sisältöön

Voima ja herkkyys

Tekijä Sanna Karlsson-Sutisna

Keskuspuisto, Helsinki

Keskuspuistossa vuonna 2005 pidetystä ympäristötaidenäyttely Skutsista jäi paikoilleen Sanna Karlsson-Sutisnan teos Voima ja herkkyys.

Karlsson-Sutisna on käyttänyt puuveistoksen lähtökohtana myrskyn katkaisemaa kuusenrunkoa, joka seisoo vielä tukevasti maassa. Luonnonvoimien repimän rungon yläosan Karlsson-Sutisna jätti luonnolliseen tilaansa. Rungon alaosaan hän veisti uutta elämää ja kasvua symboloivan, ikään kuin puun kohdussa olevan sikiöhahmon. Kokonaisuudessaan puunrunko kuvastaa vastakohtaisuuksia: uutta ja vanhaa, alkua ja loppua, sekä nimensä mukaisesti voimaa ja herkkyyttä. Puunrungosta töröttävät tapit ja puikot taiteilija asetteli symbolisesti kaktuksen piikkien tavoin suojaamaan veistoksen herkkää hahmoa.

Karlsson-Sutisnan veistokset yhdistyvät usein performanssiin. Myös Voima ja herkkyys -teoksen työstämisen taiteilija aloitti tanssimalla klassisessa Joutsenlampi-asussa. Itse puun veistäminen vaati kuitenkin järeämpiä aseita, kuten sähkösahaa ja erityisiä balilaisia talttoja.

Varsinainen Skutsi-näyttely pidettiin 15.7.-30.9.2005 Laakson ratsastusstadionin ja Ruskeasuon urheiluhallien välisellä metsäalueella. Mukana oli töitä 22 taiteilijalta. Näyttelyn teema oli metsä.

Kaivopuistossa sijaitsee myös Karlsson-Sutisnan teos Arjen pyhiinvaeltaja.

Teos ei kuulu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.

Lue lisää..

Kartalla

Hae