Hyppää sisältöön

Cupore: Alueellinen taidemuseotehtävä osana kuntien kulttuuritoimintaa -seminaari

13:00 - 16:00

Alueellisen taidemuseotehtävän sekä kuntien kulttuuritoiminnan tavoitteisiin kuuluu taiteellisen työn ja toiminnan edistäminen paikallisesti ja alueellisesti. Miten taidemuseot voivat toteuttaa tavoitetta erilaisilla alueilla? Tervetuloa kuulemaan maanantaina 22.1.2024! Tapahtuma on suunnattu erityisesti taidemuseoiden edustajille, kunnille, taiteilijoille sekä muille visuaalisen taiteen alojen edustajille.

Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore toteuttaa vuosina 2022–2024 opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää alueellista kehittämistehtävää, joka keskittyy alueelliseen taidemuseotehtävään osana kuntien kulttuuritoimintaa sekä museoiden vuorovaikutukseen ammattitaiteilijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat Kemin taidemuseo, Kuopion taidemuseo ja Porin taidemuseo, jotka ovat pilotoineet uusia toimintamalleja taiteellisen työn ja toiminnan edistämiseksi omilla alueillaan.

Tilaisuudessa keskustellaan kehittämistehtävän keskeisistä tuloksista sekä alueellisen taidemuseotehtävän suhteesta kuntien kulttuuritoimintaan ja ammattitaiteilijoiden työskentelyedellytyksiin eri alueilla.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen aukeaa 18.12.2023. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä HAMissa tai verkossa Cuporen YouTube-kanavalla lähetettävän striimilähetyksen kautta. Seuraa striimiä täällä.

Hae