Hyppää sisältöön

Anni Puolakka: EMO, Teoksia vuosilta 2018–2023

Alkaa

08.03.2023

Päättyy

16.04.2023

Anni Puolakan videoita, performanssitaidetta ja maalauksia sisältävä Emo-näyttely koostuu teoksista, jotka ovat valmistuneet vuosina 2018–2023.

Anni Puolakan videoita, performanssitaidetta ja maalauksia sisältävä Emo-näyttely koostuu teoksista, jotka ovat valmistuneet vuosina 2018–2023. Teosten kohtauksissa hahmot ja tapahtumat – muodot ja viivat – kasvattavat oman surrealistisen dynamiikkansa. Elämä etenee ilman ennalta määrättyä suunnitelmaa.

Yksi näyttelyn viimeaikaisemmista teoksista, Maitopuisto 2022, sijoittuu Helsingissä sijaitsevaan, kumpuilevaan puistoon. Puiston suunnitteli Maj-Lis Rosenbröijer vuonna 1961. Se oli alkujaan nimetön, mutta paikalliset kutsuivat sitä Kukkapuistoksi. Kaupunki nimesi alueen vuonna 1970 Lenininpuistoksi, kun diktaattorin syntymästä oli kulunut sata vuotta. Nykypäivänä jotkut kaupunkilaiset kiistelevät puiston nimestä: Toiset säästäisivät nimen dokumenttina Leninin ihailusta, toiset taas vaihtaisivat sen. Eräänä kesäiltana vuonna 2022 puiston nimi oli tunnin ajan Maitopuisto, ja sinne nousi uusi, elävä patsas.

Näyttelyssä nähdään myös yhteistyöteoksia, jotka Puolakka on toteuttanut yhdessä Viktor Timofeevin ja Marta Trekteren kanssa. Näyttelyn kuratoriaalinen neuvontantaja on Helen Kaplinsky.

Puolakka on Helsingissä asuva taiteilija, joka hyödyntää töissään eri medioita. Hän leikittelee teoksissaan rajoilla ja mahdollisuuksilla, joita ihmiset kohtaavat etsiessään merkityksellistä yhteyttä toisiin olentoihin ja materiaaleihin. Puolakan teoksia on viime aikoina nähty esimerkiksi ARS22-näyttelyssä Kiasmassa, Eye Film Museumissa Amsterdamissa ja 14. Baltian triennaalissa, Vilnassa.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

ANNIPUOLAKKA.COM

Hae