Hyppää sisältöön

Laura Cemin: Muistilappuja ja männynkäpyjä

Alkaa

17.05.2024

Päättyy

30.06.2024

Laura Ceminin näyttely HAM galleriassa tutkii eleiden ja kielen suhdetta sekä sitä, miten ympäröivä kulttuuri ja käytössä oleva kieli vaikuttavat niihin.

Laura Cemin: Handy tips for forgetful bodies, 2024. © Roberta Segata

Sanon jotain käsieni levätessä vartaloni sivuilla, sormenpääni sivelevät toisiaan – siinä kaikki liike. Mikroskooppista ja huomaamatonta jopa itselleni.

Sanotaan, että olemme järkevämpiä, ytimekkäämpiä ja käytännöllisempiä toisella kielellämme. Itse olen vain jäykkä, olen erittäin jäykkä. Rigida/Impalata/Tesa(?). En löydä sanaa, joka välittäisi tällaisen liikkumattomuuden.

Yrittäessään tavoittaa uudelleen äidinkielestään (italia) kadottamansa eleet, Cemin tarkastelee sopeutumisprosessia, jonka keho käy läpi siirtyessään toiseen kulttuuri- ja kielimaisemaan. Muistilappuja ja männynkäpyjä on liikkeiden kollektiivinen arkisto, ohjekirja ja ulkomaisen kehon hybridikielioppi.

Näyttelyyn liittyvää performanssia esitetään HAM galleriassa 8., 9. ja 12. kesäkuuta. Yleisö on tervetullut myös näyttelyn teemoihin liittyvään avoimeen työpajaan HAM salissa 2. kesäkuuta.

Performanssi järjestetään yhteistyössä Chen Nadlerin, Daniela Pascualin, Jenny Berger Myhren ja Tashi Iwaokan kanssa.

Laura Cemin (s. 1992) on Helsingissä asuva ja työskentelevä italialainen taiteilija. Hän tutkii työssään kielen koreografista voimaa ja sitä, kuinka kieli muovaa tapaamme liikkua ja olla fyysisessä vuorovaikutuksessa.

Näyttelyä ovat tukeneet Koneen Säätiö, Nordisk Kulturkontakt, Suomen Taideyhdistys, Italian kulttuuri-instituutti ja Oriente Occidente. Vuonna 2024 kaikkia HAM gallerian näyttelyitä tukee Museovirasto.

Taiteilija haluaa kiittää lämpimästi Francesca Bertiä, Ilja Netyosovia, Jessie Bullivantia, Michael McCreaa, Marko Odaria, Roberta Segataa, Valge Kuupia ja kaikkia aikaisempien työpajojen osallistujia.

lauracemin.com

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 16.5.2024 klo 17–19.

Hae