Hyppää sisältöön

Opetusmateriaalit

Näyttelyihin on tarjolla opetusmateriaalia. Tehtäväpaketteja voi näyttelystä riippuen hyödyntää joko näyttelyvierailulla, koululla vierailuun valmistautuessa tai näyttelykäynnin jälkeen.

Installation view of Haegue Yang: Continuous Reenactments, HAM Helsinki Art Museum, 2023. Courtesy of the artist. Photo: Kirsi Halkola.

Haegue Yang: Kerroksellisia uudelleentulkintoja

Moniaistinen ja elämyksellinen näyttely on kansainvälisesti tunnetun nykytaiteilijan Haegue Yangin ensimmäinen soolonäyttely Suomessa. Yang tutkii taiteessaan yhteiskunnan, tieteen ja ihmisyyden rajapintoja. Monitulkintaisissa teoksissa yhdistyvät teollisesti tuotetut materiaalit ja eri kulttuurien käsityöperinne.  
 
Näyttelyn oppimateriaali on suunnattu yläkouluille ja 2. asteen opiskelijoille. Myös näyttelyn taustoja avaavaa ja yksittäisiä teoksia tarkemmin esittelevää näyttelyvihkoa kannattaa hyödyntää näyttelykäynnin yhteydessä. Näyttelyvihko löytyy täältä (PDF), ja niitä on jaossa myös museossa. 

Tove Jansson: Juhlat kaupungissa, 1947. © HAM/Hanna Kukorelli

Tove Jansson

Tove Jansson oli todellinen taiteen monitaituri. Hän oli kuvataiteilija, kirjailija, sarjakuvapiirtäjä, kuvittaja ja käsikirjoittaja, joka tunnetaan parhaiten muumien luojana. HAM on omistanut osan tiloistaan taiteilijan elämän ja tuotannon esittelylle.

Tutustu freskoihin

Tove Jansson on käyttänyt sekä fresko- että sekkotekniikkaa maalatessaan teokset Juhlat maalla ja Juhlat kaupungissa. Tutustu freskojen yksityiskohtiin ja opi lisää freskotekniikasta.

Näkökulmaopastus: Tove Janssonin freskot

Tove Janssonin Juhlat kaupungilla ja Juhlat maalla -freskojen äärellä keskustelevat HAMin amanuenssi Mikko Oranen sekä toimittaja Kaisa Viitanen.

Tove Janssonin virtuaalimuseo

Tove Jansson syntyi vuonna 1914 taiteilijaperheeseen. Hänen isänsä Viktor Jansson (1886-1958) oli kuvanveistäjä ja äitinsä Signe Hammasten-Jansson (1882-1970) piirtäjä ja kuvittaja. Myös Tove Janssonin pikkuveljet Per Olov (1920-2019) sekä Lars (1926-2000) työskentelivät taiteen parissa, Lars kirjailijana ja sarjakuvapiirtäjänä ja Per Olov valokuvaajana.

Tove Janssonin virtuaalimuseosta löydät lisätietoa taiteilijan elämästä. Voit tutustua Tove Janssonin perheeseen, persoonaan, uraan, ateljeehen, saareen ja matkoihin. Virtuaalimuseosta vastaa Moomin Characters Oy.

Minäkö se on? -taidepaja © HAM/Maija Toivanen

HAMin taidehetket

Taidehetkissä rohkaistaan taiteen tekemiseen kotioloissa. Alle 10 minuutin videoilla esitellään pieniä taideharjoituksia, joissa hyödynnetään erilaisia tekniikoita ja materiaaleja. Ennakko-osaamista ei tarvita. Taidehetket soveltuvat kaikille!

Veistosreitit

Hae