Hyppää sisältöön

Helsinki Biennaali 2023 esittelee 29 taiteilijaa ja kollektiivia – teoksia nähdään Vallisaaressa, HAM Helsingin taidemuseossa ja ympäri Helsinkiä 

29.3.2023

Danielle Brathwaite-Shirley, Your Chosen Pilgrimage 2023. In reverence of Simone Leigh. Image Courtesy of the artist.

Helsinki Biennaali julkistaa vuoden 2023 tapahtuman 29 kansainvälistä taiteilijaa ja kollektiivia. Kesällä toista kertaa järjestettävä biennaali kantaa vuonna 2023 nimeä Uusia suuntia voi syntyä. Biennaalin on kuratoinut Joasia Krysa, ja sen tuotannosta vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Helsinki Biennaali 2023 avautuu yleisölle Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Vuoden 2023 Helsinki Biennaalin nimi Uusia suuntia voi syntyä viittaa vaihtoehtoiseen tapaan elää maailmassa ja ymmärtää sitä – sekä kuvitella muita mahdollisia tulevaisuuksia. Biennaalin teoksista noin puolet on uusia komissioita ja paikkasidonnaisia teoksia. Ne käsittelevät aikamme polttavia kysymyksiä, kuten ympäristötuhoa, poliittisia konflikteja ja teknologisen kehityksen vaikutuksia.

Tänä vuonna Helsinki Biennaalin voi kokea sekä Helsingin Vallisaaressa että HAM Helsingin taidemuseossa. Lisäksi taideteokset ja muu biennaaliohjelma levittäytyvät ympäri kaupunkia, kuten Helsingin keskustakirjasto Oodiin, Stoaan sekä muihin julkisiin tiloihin. Helsingin Vallisaaressa nähdään ulkoilmateoksia, jotka käyvät hienovaraista dialogia ympäristön ja sen ainutlaatuisen ekosysteemin kanssa. Vallisaaren vanhoissa ruutikellareissa yleisö voi kokea täysin uusia tilausteoksia. Helsinki Biennaali 2023 on vahvasti läsnä myös digitaalisesti ja mukana on yhteensä kuusi verkkotaideteosta. Teokset ovat esillä osoitteessa helsinkibiennial.fi.

Helsinki Biennaali 12.6.–17.9.2023  

Helsinki Biennaalin 2023 taiteilijat ovat:

Matti Aikio (Sápmi) *
Ahmed Al-Nawas & Minna Henriksson (FI) *
Dineo Seshee Bopape (ZA)
Danielle Brathwaite-Shirley (UK/DE)
Golden Snail Opera (Anna Tsing, Yen-ling Tsai, Isabelle Carbonell, & Joelle Chevrier) (TW/FR/US)
Alma Heikkilä (FI) *
INTERPRT (NO) *
Keiken (UK) *
Sonya Lindfors (CM/FI) *
Lotta Petronella sekä Sami Tallberg & Lau Nau (FI) *
Asunción Molinos Gordo (ES)
Tuula Närhinen (FI)
PHOSfate (SH/FI)
Diana Policarpo (PR)
Sepideh Rahaa (IR/FI)
Bita Razavi (FI/IR/EE)
RED FOREST (UA/UK/US/MX/DE/FI/ZA) *
Remedies (Sasha Huber & Petri Saarikko) (CH/FI) *
Tabita Rezaire (FR)
Emilija Škarnulytė (LT) *
Yehwan Song (KR) *
Jenna Sutela (FI)
Suzanne Treister (UK)
Adrián Villar Rojas (AR) *
Zheng Mahler (HK)

*uusi komissio

LUE LISÄÄ VUODEN 2023 HELSINKI BIENNAALIN TAITEILIJOISTA HELSINKI BIENNAALIN SIVUILTA.

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toteutuva kansainvälinen nykytaidetapahtuma, joka järjestetään toista kertaa kesällä 2023. Biennaalin tuotannosta ja kuratoinnista vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Biennaali on osa Helsingin kaupunkistrategiaa 2021–2025.  

Helsinki Biennaalin 2023 pääyhteistyökumppanit ovat Metsähallitus, S-ryhmä ja Clear Channel sekä yhteistyökumppani Saastamoisen säätiö.  

Hae