Hyppää sisältöön
Harald Sörensen-Ringi: Äitiyden ilo / La joie de la Maternite, 1912. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Äitiyden ilo / La joie de la Maternite

Tekijä Harald Sörensen-Ringi

Villa Ensi, Merikatu 23, Eira, Helsinki

Villa Ensin omistaja liikemies Uno Staudinger osti sisäänkäyntiä koristavat kaksi veistosta Äitiyden ilo (1911) ja Näkemiin perimätiedon mukaan Norjasta. Tästä syystä tekijää on pidetty norjalaisena. Tekijä on kuitenkin ruotsinmaalainen kuvanveistäjä Harald Sörensen-Ringi. Teokset on ilmeisesti valettu pronssiin Tukholmassa, osoitteessa Västmannagatan 81. Valaja on ollut Olle Meyer. Villa Ensin veistokset jäivät kuvanveistäjän viimeisiksi töiksi.

Harald Sörensen-Ringi syntyi 1872 Skönissä Länsi-Norrlannin läänissä Ruotsissa ja kuoli 1912 Tukholmassa. Hän oli Hasselbergin oppilas ja opiskeli sen lisäksi Pariisissa. Töissään hänellä oli kyky tavoittaa muodon kauneus ja runollisenherkkä tunnelma. Hän on tehnyt mm. useita muotokuvia sekä Kustaa II Adolfin patsaan Sundsvalliin. Sörensen-Ringi on ollut mukana myös yhteisnäyttelyssä Norjassa, josta Nasjonalgalleriet Oslossa on ostanut Natten (Yö) -nimisen teoksen. Villa Ensin teokset ovat peräisin ilmeisesti samasta näyttelystä.

Teos ei kuulu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Lue lisää..

Kartalla

Hae