Hyppää sisältöön
Sanna Karlsson-Sutisna: Arjen pyhiinvaeltaja (Poistettu), 2004. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Arjen pyhiinvaeltaja

Tekijä Sanna Karlsson-Sutisna

Kaivopuisto, Helsinki

Teos on poistettu kyseiseltä paikalta.

Kaivopuiston eteläkärjessä, aivan hiekkatien vierustassa on noin kaksimetrinen, katkaistu koivun runko. Kaukaa katsottuna se näyttää ihan tavalliselta puunrungolta. Lähestyttäessä rungosta alkaa kuitenkin erottua jotakin: naisen pyöreät, tyytyväisen näköiset kasvot pilkahtavat esiin puun sisältä. Hahmolla on silmät kiinni, sillä on pulleat posket ja huulet törröllään. Näyttää siltä kuin taiteilija olisi veistänyt esiin puun sisällä asustavan hengettären, joka nyt tyytyväisenä seuraa ohikulkijoita ja puiston tapahtumia.

Sanna Karlsson-Sutisna kuvaa veistoksissaan monikulttuurista elämänfilosofiaansa, haluten tuoda elämän kunnioitusta ja lämpöä suomalaisten sydämiin. Veistokset ovat yleensä esittäviä ja esteettisesti tyyliteltyjä, toisinaan ne paljastavat pikemminkin sielun tilan. Niissä yhdistyy ikuisuus ja arki.

Sanna Karlsson-Sutisna on kuva- ja tanssitaiteilija, joka on luonut oman tanssimaalaustekniikan, jossa tanssin ja kuvan tekniikat yhdistyvät samassa henkilössä ja tilateoksena. Myöhemmin hän on myös yhdistänyt rituaalisia elementtejä esityksiinsä. Karlsson-Sutisna lähti aikoinaan tutkimaan taiteen juuria Kuubaan ja myöhemmin myös Balille. Puuveistoksia taiteilija on tehnyt vuodesta 1991 lähtien erityisellä balilaisella tekniikalla.

Lue lisää..

Kartalla

Hae