Hyppää sisältöön
Anssi Pulkkinen ja Taneli Rautiainen: Kaari, 2014. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Hanna Kukorelli / HAM Helsingin taidemuseo

Kaari

Tekijät Anssi Pulkkinen, Taneli Rautiainen

Sakara 5, Helsinki

Taneli Rautiaisen (s. 1983) ja Anssi Pulkkisen (s. 1982) teos Kaari on kappale kahden betonipylvään päällä seisovaa siltaa. Ylhäällä noin 8,5 metrin korkeudessa kulkee kaksikaistainen tie. Silta sijoittuu Vesalan ala- ja yläasteen väliselle kalliolle muodostaen yhteyden rakennusten välille. Teoksen voi nähdä viittaavan keskeneräiseen rakenteeseen, uuden syntymiseen tai jäänteeseen menneestä. Teoksen silta täydentyy kuvitelmissa. Se on tavoittamaton, idean tai ihanteen kaltainen. Läpileikkaukseltaan silta muistuttaa antiikin rauniota pylväineen ja palkistoineen. Sillan vertikaalinen, taivaita kohti kurotteleva muoto yhdistyy koulurakennuksen horisontaaleihin linjoihin. Teos kiinnittyy ja juurtuu sitä ympäröivään paikkaan kurkottaen kuitenkin samalla jo muualle – paikkaan, jonka sijainti on vielä tuntematon.

Taiteilijat kertovat: ”Keskeneräinen silta on metafora jatkuvalle uuden oppimiselle. Opin tie johdattaa oppilaat kouluvuosien läpi ja rakentaa pohjan elinikäiselle oppimiselle. Sillan voi nähdä myös yhdyssiteenä eri väestöryhmien välillä. Sillan rakentaminen on metafora ihmisiä yhdistävälle ja vuorovaikutusta rakentavalle prosessille.”

Teos on toteutettu prosenttirahaperiaatteella ja kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Lue lisää..

Kartalla

Hae