Hyppää sisältöön
Kari Juva: Katse tulevaisuuteen, 2007. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Katse tulevaisuuteen

Tekijä Kari Juva

Lastenklinikka, Stenbäckinkatu, Taka-Töölö, Helsinki

Kari Juvan teoksessa äiti kohottaa ilmaan lapsensa, joka on imeväisen kokoinen mutta muutoin hahmoltaan jo täysikasvuinen. Veistos symboloi vanhempien keskeistä roolia lapsen kehityksessä ja kasvussa aikuiseksi. Juva on käsitellyt äiti ja lapsi -teemaa myös varhaisemmissa teoksissaan.

Äitiä ja lasta esittävä teos on kunnianosoitus henkilöille, jotka loivat Suomeen korkeatasoisen lasten ja nuorten terveydenhuollon. Teos hankittiin keväällä 2007 perustetun patsastoimikunnan toimesta. Hankkeen rahoittajia ovat Signe och Ane Gyllenbergs Stiftelse, Suomen Kulttuurirahasto, Niilo Helanderin Säätiö, Lemminkäinen Oyj, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, Jenny ja Antti Wihurin Rahasto, Lastentautien Tutkimussäätiö, Paulon Säätiö sekä Arvo ja Lea Ylppö Säätiö. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) kustansi patsaan perustustyöt ja taiteilija Juva luopui osasta palkkiotaan.

Katse tulevaisuuteen on sijoitettu Helsingin Taka-Töölöön Hyksin Lastenklinikan pihamaalle. Veistos paljastettiin 18.9.2008. Se ei kuulu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.

Lue lisää..

Kartalla

Hae