Hyppää sisältöön
Jean-François Briant: Lehti, 1998. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Lehti

Tekijä Jean-François Briant

Asentajanpuisto, Herttoniemi, Helsinki

Ruostuvasta erikoisteräksestä ja sinkitystä teräksestä valmistettu kasvin lehden tai ketun korvan muotoinen veistos paljastettiin taiteilijan läsnäollessa 21.8.1998.

Ranskan kulttuurikeskuksen ja Helsingin kaupungin taidemuseon yhteishanke käynnistettiin Jean Francois Briant työskennellessä vierailevana opettajana Suomen Kuvataideakatemiassa vuonna 1994. Veistos valmistettiin Helsingin kaupungin rakennusviraston konepajalla taiteilijan piirustusten ja ohjeiden mukaan sekä hänen valvonnassaan. Se kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Taiteilijan veistokselle antama, sen orgaaniseen muotoon viittaama, nimi on ”L’Oreille végétale”, jonka voisi suomentaa vaikka ’hiirenkorvaksi’.

Lehti on sijoitettu pyöreälle punagraniittijalustalle, joka muodostaa samalla istuma- ja levähdyspaikan ja jonka ympäri kiertää kävelypolku. Jalustoineen teoksella on korkeutta n. 5 metriä.

Lue lisää..

Kartalla

Hae