Hyppää sisältöön
Villu Jaanisoo: Lokki, 2018. Kuva: © HAM / Maija Toivanen

Lokki

Tekijä Villu Jaanisoo

Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki

Kuvataiteilija Villu Jaanisoon Lokki on muotokuva merellisen pääkaupungin sopeutuvaisesta ja tilannetajuisesta pärjääjästä.

Lasikuidusta toteutettu rintakuva lokista on yli kuusi metriä korkea. Teos on sijoitettu Tennispalatsin pohjoispäädyn lipalle toistaiseksi ja mahdollisesti siirtyy myöhemmin jonnekin muualle Helsinkiin. Teos on HAM Helsingin taidemuseon tilaama julkinen taideteos.

Luontoaiheet, etenkin tunnistettavat eläinhahmot ovat Jaanisoon teoksissa tyypillisiä. ”Teen taidetta asioista, joita näen.” Jaanisoo hallitsee materiaalin ja muodon suuressa mittaluokassa. ”Teen yleensä ensin pienoismallin, mutta suuressa mittaluokassa kaikki toimii paremmin. Isoja teoksia on kiva tehdä. Tekeminen vie mennessään, niin että vaikeudet unohtuvat.”

Villu Jaanisoo (s. 1963, Tallinna) kuuluu maamme eturivin kuvanveistäjiin. Hän on toteuttanut useita julkisia teoksia sekä Suomessa että ulkomailla ja hänen teoksia on useiden keskeisten taidemuseoiden kokoelmissa. Helsingissä hänen julkisia taideteoksiaan on HAMin kokoelmiin kuuluva Kuukkeli Kalasatamassa sekä kevättalvella 2018 tuhoutunut, valtion kokoelmiin kuulunut gorilla-aiheinen Kaikki on mahdollista. Jaanisoo on toiminut kuvanveiston professorina Kuvataideakatemiassa vuodesta 2009.

Lue lisää..

Kartalla

Hae