Hyppää sisältöön
Teuri Haarla: Maa-isä, 1997. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Maa-isä

Tekijä Teuri Haarla

Kenttäkuja 12, Helsinki

Teuri Haarla (s. 1955, Turku) on toteuttanut Soinisen kouluun, nykyiseen Pukinmäenkaaren peruskouluun kaksiosaisen teoksen. Koulun sisäpihalla on suuri jättiläisen jalanjälki, joka on toteutettu Nilsiän vaaleasta ja Oriveden tummasta liuskekivestä. Jalanjäljen viereen on koottu kiviä Barentsin mereltä.

Teoksen toinen osa, jättiläisen kasvot, on sijoitettu koulun läheiseen metsikköön. Maasta nousevan hahmon jättimäiset nenä ja suu on veistetty erilaisista kivilajeista. Kasvot on sijoitettu niin, että olemassa olevat puut, koivu ja raita, muodostavat jättiläisen silmät. Maasto on säilytetty lehtomaisena ja luonnontilaisena ja paikalle on jätetty luonnonkiviä. Teos pohjautuu paikalliseen kertomukseen jättiläisestä. Teoksen nenän ja suun ympärillä olevat pyörökivet on lisätty myöhemmin.

Teos on toteutettu prosenttirahaperiaatteella ja kuuluu Helsingin kaupungin taidekokoelmaan, jota HAM Helsingin taidemuseo hallinnoi.

Lue lisää..

Kartalla

Hae