Hyppää sisältöön
Mick La Rock: Graffiti Baanalla, 2018. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Mick La Rockin Graffiti Baanalla

Tekijä Mick La Rock

Baana, Helsinki

HAM Helsingin taidemuseon kevään 2018 suurnäyttely Graffiti toi Helsinkiin kansainvälisiä tähtiä. Näyttelyn yhteydessä graffitin elävä legenda Blade ja amsterdamilainen Mick La Rock toteuttivat uudet seinämaalaukset Baanalle Antinkadun alikulun kohdalle.

Mick La Rock eli Mickey (s. 1970) on amsterdamilainen pitkän linjan graffititaiteilija. Vuodesta 1983 maalanneena hän on yksi ensimmäisistä ja kansainvälisesti tunnetuimmista naisista graffitikulttuurissa. Alusta asti hänen graffitiensa pohjana on ollut nimimerkki Mickey eri kirjaintyyleillä toteutettuna. Vuosien varrella Mick La Rockin kuvakieli on muuttunut geometrisemmäksi, ja hänen uusimmat muraalinsa ovat pelkistyneitä, väriskaalaltaan viimeistellyn tyyliteltyjä seinämaalauksia. Mick La Rock on osallistunut kansainvälisiin yhteisnäyttelyihin 1990-luvun alusta alkaen, ja hänen teoksiaan on esitelty kymmenissä julkaisuissa.

Baanan teos toteutettiin tiistaina 3.4.2018. Mick La Rockin apuna työskenteli graffititaiteilija KISS, graffitin Suomen mestari 2016.

Lue lisää..

Kartalla

Hae