Hyppää sisältöön
Timo Heino: Nonstop, 1998. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Jussi Tiainen

Nonstop

Tekijä Timo Heino

Rastilan metroasema, Rastila, Helsinki

Timo Heinon (s. 1962, Tampere) teos Nonstop Rastilan metroasemalla Itä-Helsingissä on 3 metriä korkea ja 32 metriä pitkä. Teos koostuu kuudestatoista kahden metrin levyisestä teräslevystä. Neljä levyistä on ruostumatonta ja kiiltäväksi käsiteltyä terästä, neljä levyä on maalattu automaalaustekniikalla kiiltävän mustaksi ja levyistä kahdeksan on käsitelty niin, että ajan kuluessa niiden pinta ruostuu ja ne saavat kirjavan ja tummuusasteeltaan vaihtelevan pinnan. Teos on kiinnitetty eteläisen raiteen eteläpuolelle laiturialueen pääsisäänkäynnin läheisyyteen.

Teoksen nimellä, Nonstop, Heino viittaa sekä hitaasti etenevään ruostumiseen teoksen pinnalla että metroaseman läpi kulkevaan loppumattomaan ihmisvirtaan, joka heijastuu teoksen kiiltävissä, mustissa ja ruostumattomissa pinnoissa. Teoksen johtoajatuksena on jatkuva muutos. Ruostuvan ja ruostumattoman teräksen rinnastuksella taiteilija kommentoi häviävän ja säilyvän sekä luonnon ja kulttuurin välistä häilyvää raja-aluetta.

Teos on toteutettu prosenttirahaperiaatteella ja kuuluu Helsingin kaupungin taidekokoelmaan, jota HAM Helsingin taidemuseo hallinnoi.

Lue lisää..

Kartalla

Hae