Hyppää sisältöön
Olli Salo: Purukumin kolme hetkeä, 2000. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Purukumin kolme hetkeä

Tekijä Olli Salo

Kenttäkuja 12, Helsinki

Olli Salon (s. 1967, Helsinki) Purukumin kolme hetkeä -teokseen kuuluu kolme kiviveistosta ja yksi pronssireliefi. Korkein kivi (270 cm) on Mäntsälän punaista graniittia. Laakea astian muotoinen kivi (halkaisija n. 160 cm) ja kolmas kivi ovat Taivassalon punaista graniittia. Kaikissa kivissä on käytetty samaa tekniikka: ne on piikattu, poltettu ja hiottu.

Teoksissa on toistettu suuressa mittakaavassa koulun kolmen oppilaan pureskelemat purukumit, joista taiteilija on valinnut horisontaali- ja vertikaalimuodot sekä vapaamuotoisen, orgaanisen kappaleen. Kiviveistokset on sijoitettu eri puolille Pukinmäen peruskoulun pihaa. Alkuperäiset purukumit on valettu luonnolliseen kokoon pronssiin ja kiinnitetty koulun pääoven viereiselle seinälle reliefiksi.

Teos on toteutettu prosenttirahaperiaatteella ja kuuluu Helsingin kaupungin taidekokoelmaan, jota HAM Helsingin taidemuseo hallinnoi.

Lue lisää..

Kartalla

Hae