Hyppää sisältöön
Hannu Sirén: Tahto, 2008. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Tahto

Tekijä Hannu Sirén

Komentosilta 1 Martin Meinanderin puisto, Helsinki

Kuvanveistäjä Hannu Sirenin teos Tahto sijaitsee Vuosaaren satamassa, Gatehousen viereisellä pienellä kallioisella metsäkumpareella. Taiteilija toivoo, että teoksen kautta satamassa kävijät voivat kokea toisenlaistakin todellisuutta kuin sataman normaalia arkea.

Tahto-teos on taiteilijan mukaan meditatiivinen objekti, joka on tarkoitettu koettavaksi. Siinä ympäröivä luonnonkallio kohtaa nykyaikaisen kivenjalostustekniikan.

Kuution muotoinen teos on tehty mustasta kiiltävästä gabro-graniitista. Taideteoskokonaisuus käsittää kuution lisäksi myös sinne johtavat polut ja valaistuksen. Siren suunnitteli puiston yhdessä maisema-arkkitehti Meri Mannerlan ja puiston valaisemisen yhdessä Kari Rajakallion kanssa.

Teoksen vierellä sijaitsevaan tauluun on kirjoitettu teksti:”Jääkauden jälkeen tämä kallio kohosi merenpinnan yläpuolelle. Kallion pinta on jään jäljiltä sileä ja pehmeänmuotoinen. Puiston laella sijaitsee Tahto, Vuosaaren satamahankkeen peruskivi. Kummeli, tuo horisontin turvallinen maamerkki luotsaa kulkijaa.”

Teos ei kuulu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.

Lue lisää..

Kartalla

Hae