Hyppää sisältöön
Pekka Kauhanen: Tuoksuva askel, 1988. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Tuoksuva askel

Tekijä Pekka Kauhanen

Karpalopolku 5, Helsinki

Kurkimäen Karpalopolun aukiolla on kuvanveistäjä Pekka Kauhasen (s. 1954) pronssiveistos vuodelta 1988. Teos kuuluu taiteilijan askel-sarjaan, jonka muita töitä ovat mm. Huojuva askel ja Goottilainen askel.

Taiteilijan mukaan Tuoksuva askel on murrosajan työ, jossa on yhteneväisiä piirteitä Kajaaniin 1988 pystytetyn presidentti Kekkosen muistomerkin kanssa. Syksyllä 1997 Helsingin kaupungin taidemuseo hankki Tuoksuvan askeleen kokoelmiinsa Suomen kuvanveistäjäliiton kautta ja pystytti sen 1999 Kurkimäkeen. Kiekon muotoinen jalusta on myös pronssia ja toimii pienen aukion levähdyspaikkana.

Talvella 2005 veistos katkesi keskeltä kahtia lumenajon yhteydessä ja oli torsona muutaman kuukauden kunnes korjauksen jälkeen palautettiin takaisin paikoilleen. Tuoksuva askel katkesi uudelleen 2010 todennäköisesti kiipeilyn vuoksi. Korjauksen jälkeen veistos oli Pekka Kauhasen Hurtta, poika ja lumiukko -näyttelyssä Helsingin Taidehallissa talvella 2011.

Veistoksen ollessa kunnostettavana ja sen jälkeen näyttelyssä sen jalusta varastettiin. Saatuaan uuden jalustan veistos palautettiin entiselle paikalleen Kurkimäen Karpalopolun aukioille.

Lue lisää..

Kartalla

Hae