Saavutettavuustyökalut

HAM

Helsinki Art Museum, Helsingin taidemuseo, Helsingfors konstmuseum

HAM on Helsingin kokoinen taidemuseo

Helsingin taidemuseo HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta.

Tutustu meihin

Syksyn iloja HAM Shopista!

HAM Shopista rakastetut Helsinki- ja Tove Jansson -tuotteet! Löydä luovimmat lahjaideat taidekirjojen, julisteiden, korujen, askartelutarvikkeiden ja ainutlaatuisten näyttelytuotteiden valikoimasta.

hamshop.fi

Näyttelyt nyt

Viggo Wallensköld

12.3.2023 saakka
HAM

Wallensköld osoittaa teoksissaan ennen kaikkea inhimillistä ymmärrystä ja hyväksyntää ulkopuolisuuden ja poikkeavuuden kokemuksille.

Katso lisää
Viggo Wallensköld: Talvi, 2008 / Kuva: HAM/Hanna Kukorelli
Viggo Wallensköld: Talvi, 2008 / Kuva: HAM/Hanna Kukorelli

Jotain ihmeellistä liikkuu…

5.2.2023 saakka
HAM

Jotain ihmeellistä liikkuu… -ryhmänäyttelyn teema kietoutuu aistikokemuksien, ajan, liikkeen ja vuorovaikutussuhteiden ympärille.

Katso lisää
Osmo Valtonen: Ellipsografi, 1983 / Kuva: HAM/Kirsi Halkola
Osmo Valtonen: Ellipsografi, 1983 / Kuva: HAM/Kirsi Halkola

Tove Jansson

31.12.2022 saakka
HAM

Eräät helsinkiläisten taidekokoelman rakastetuimmista teoksista ovat Tove Janssonin (1914–2001) käsialaa. HAM on omistanut osan tiloistaan taiteilijan tuotannon ja elämän esittelylle.

Katso lisää
Helsingin kaupungintalo, ravintola Kaupunginkellari. Tove Jansson maalaa freskoa Juhlat maalla. / © Foto Roos / Helsingin kaupunginmuseo
Helsingin kaupungintalo, ravintola Kaupunginkellari. Tove Jansson maalaa freskoa Juhlat maalla. / © Foto Roos / Helsingin kaupunginmuseo

#HAMHelsinki

Ajankohtaista

HAMin näyttelykonsepteja esillä Oulussa ja Turussa

6.10.2022 16:15
Ajankohtaista

Oulun taidemuseossa avautuu yleisölle 8.10.2022 Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880–2022-näyttely, joka esittelee suomalaisten museokokoelmien tanssia, tanssillista liikettä ja ruumiillisuutta kuvaavia teoksia. Näyttely perustuu HAMin alkuperäiskonseptiin, jonka kuratoivat taide- ja kulttuurihistorioitsija Hanna-Reetta Schreck ja näyttelyamanuenssi Arttu Merimaa. Oulun näyttelyn päivitetystä versiosta ja uusista teosvalinnoista ovat vastanneet Schreck ja intendentti Elina Vieru. Näyttely on esillä Oulun taidemuseossa 15.1.2023 …

Katso lisää

Kaksi yhden hinnalla HAMiin koko syysloman ajan

6.10.2022 14:28
Ajankohtaista

Tuplasti iloa koko syysloman ajan! Kaksi aikuista (normaali pääsymaksu) pääsee nauttimaan yhden hinnalla HAMin maailmaa avartavista näyttelyistä koulujen syysloman ajan 15.–23.10. Koe Viggo Wallensköldin ihmisyyden erilaisuutta tutkivat teokset ja Tove Janssonin valloittavat freskot läheisen tai koko perheen seurassa. Alle 18-vuotialle aina ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

Katso lisää

Opettajien ja varhaiskasvattajien ilta HAMissa 15.9.

22.8.2022 10:32
Ajankohtaista

Tapaamme jälleen kasvotusten HAMin taidepajatilassa torstaina 15.9. Illan alussa kuvataiteilija ja kirjailija Viggo Wallensköld kertoo teoksistaan ja näyttelystään. Tutustumme myös syksyn tuleviin näyttelyihin ja herättelemme HAMin operaatia illan aikana. Toivomme raatiin opettajia ja ohjaajia monipuolisesti mukaan! Tarjoamme kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Ilmoitathan mahdolliset allergiasi tai erikoisruokavaliosi ilmoittautumisen yhteydessä. Lämpimästi tervetuloa! Aikataulu: 16:00 Tervetuloa ja kahvitarjoilu 16:15 Taiteilija Viggo Wallensköld kertoo teoksistaan ja esillä olevasta näyttelystä 17:15 Syksyn näyttelyiden …

Katso lisää

Uudet julkiset teokset juhlistavat lukuvuoden alkua kouluissa ja päiväkodissa eri puolilla Helsinkiä

18.8.2022 10:16
Ajankohtaista

Kuusi uutta prosenttiperiaatteella toteutettua taideteosta on valmistunut ympäri Helsinkiä lasten ja nuorten käyttämiin tiloihin. Viisi koulurakennusta on saanut teokset Inka Belliltä, Karoliina Hellbergiltä, Pertti Kukkoselta, Eeva-Leena Eklundilta ja Markus Rissaselta. Lisäksi yksi uusi päiväkoti on saanut teoksen Elina Autiolta. Inka Bellin kineettinen teos Rotaatio on valmistunut Pakilan peruskoulun ja nuorisotalon uudistettuihin tiloihin. Ruokalan seinää haltuun …

Katso lisää
© HAM
© HAM

Liity HAM-klubiin

Haluaisitko kuulla mitä HAMissa tapahtuu ja saada mielenkiintoisia vinkkejä?  Kokea yllätyksellisiä elämyksiä hyvässä seurassa? Tavata taiteen tekijöitä ja päästä kurkistamaan kulissien taakse? Päästä välillä opastetuille kierroksille huippunäyttelyihin jo ennen virallisia avajaisia? Liity HAM-klubiin ja olet mukana sisäpiirissä. Ei maksa mitään.

Ilmainen ja kaikille avoin HAM-klubi tarjoaa jäsenille elämyksiä, etuja ja yllätyksiä. Kerromme sinulle myös HAMin näyttelyistä, tapahtumista ja uutisista sekä HAM-kaupan tarjouksista. Klubilaisena saat meiltä uutiskirjeitä, joiden kautta voit ilmoittautua mielenkiintoisiin ja ainutlaatuisiin tapahtumiin.

Liity HAM klubiin