Hyppää sisältöön

Bambi Forever!

Alkaa

08.03.2024

Päättyy

19.01.2025

Näyttely esittelee ensi kertaa Raimo ja Maarit Huttusen intohimolla ja persoonallisella otteella keräämän kokoelman, jonka he ovat lahjoittaneet HAMille. Teokset nostavat keskiöön ihmisen kokemuksineen, tunneskaaloineen ja mielenmaisemineen.

Katja Tukiainen: Bambi Forever, 2005. © HAM Helsingin taidemuseo / Anna Taival

Näyttelyn maalauksellisissa ja ilmaisuvoimaisissa teoksissa voi nähdä surua ja melankoliaa, mutta myös toivoa ja huumoria. Ne avaavat ihmisyyden eri puolia ja ristiriitaisuuksia. Esillä on maalaustaidetta, grafiikkaa ja valokuvia kotimaisilta taiteen tekijöiltä 1990-luvun alusta tähän päivään saakka.

Näyttelyn teokset kuuluvat Raimo ja Maarit Huttusen lahjoituskokoelmaan. Huttusten Galleria Bakeliittibambi toimi Helsingissä vuosina 1996–2007. He ovat kartuttaneet taidekokoelmaansa pitkäjänteisesti huomioiden myös suomalaisen taidekentän marginaalisemmat ilmiöt. HAM sai ensimmäisen lahjoituksen intohimolla ja persoonallisella otteella rakennetusta kokoelmasta vuonna 2018. Sittemmin lahjoituskokoelma on laajentunut käsittämään jo yli 300 teosta, ja se karttuu edelleen uusin lahjoituksin.

Näyttelyssä nähdään 60 teosta 36 taiteilijalta.

Näyttelyn taiteilijat: Maija Albrecht, Bo Haglund, Hannaleena Heiska, Tiina Heiska, Outi Heiskanen, Kirsi Jokelainen, Johannes Kangas, Johanna Kiivaskoski, Mauri Kuitula, Katri Kuparinen, Jenni Lahtinen, Riikka Lenkkeri, Angelika Littwin-Pieper, Heikki Marila, Elina Merenmies, Rauha Mäkilä, Lotta Määttänen, Ulla Paakkunainen, Paavo Paunu, Tarmo Paunu, Marja Pirilä, Laura Pohjonen, Aurora Reinhard, Heidi Romo, Ray Rummukainen, Jaakko Rustanius, Janne Räisänen, Maiju Salmenkivi, Heimo Suntio, Hanna Tammi, Katja Tukiainen, Kirsti Tuokko, Anssi Törrönen, Arto Väisänen, Hannu Väisänen, Riitta Åkerstedt.

Näyttely käy myös keräilijyyteen liittyvää vuoropuhelua viereisissä saleissa esillä olevan Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi -näyttelyn kanssa.

Näyttelyn on kuratoinut HAMin amanuenssi Leena Mattelmäki.

Teoksia näyttelystä

Kirsti Tuokko: Luokkakokous, 2023. Kuva: HAM / Kirsi Halkola.

Mauri Kuitula: Today, 1999. Kuva: HAM / Anna Taival.
Tarmo Paunu: Silmä, 2013. Kuva: HAM / Anna Taival.

Aurora Reinhard: White Lashes, 2008. Kuva: HAM / Anna Taival.

Näyttelyjulkaisu

Julkaisu esittelee Raimo ja Maarit Huttusen kokoelmaa ja sisältää taidekriitikko Pessi Raution artikkelin. Museokauppa Tennispalatsissa palvelee sinua museon aukioloaikojen mukaan, ja verkkokaupassa voit vierailla milloin vain!

Näyttelynäkymiä

Kuvat: HAM/Sonja Hyytiäinen

Hae