Hyppää sisältöön

HAM etsii kolmea palveluopasta

27.2.2024

HAM Helsingin taidemuseo on yksi Suomen ja Pohjoismaiden merkittävimmistä taidemuseoista, joka katsoo tulevaisuuteen ja joka etsii kaikissa toiminnoissaan tapaa olla merkityksellinen yleisöilleen. HAMilla on laaja kansainvälinen näyttelytoiminta sekä yli 10 000 taideteoksen kokoelma, joka pitää sisällään Helsingin kaupungin julkisen taiteen kokoelman. HAM vastaa Helsingin taidekokoelmasta, tilaa uusia julkisia taideteoksia sekä hankkii kotimaista ja kansainvälistä taidetta. HAM vastaa myös nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin tuotannosta ja Uudenmaan alueen alueellisesta taidemuseotehtävästä. HAMin henkilöstö ja toiminta siirtyivät 1.1.2023 alkaen säätiöön, joka on osa Helsingin kaupunkikonsernia.  

Haemme nyt HAM Helsingin taidemuseoon   

Kolmea palveluopasta 

vakituiseen työsuhteeseen 1.6.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. 
 
Tehtävänäsi on toimia museon näyttelyissä sekä valvojana että aktiivisena välittäjänä yleisöjen ja taiteen välillä kertomalla ja keskustelemalla näyttelyistä ja taiteesta asiakkaiden kanssa. Toimit keskusteluoppaana ja opastat myös ryhmiä ja yleisöjä näyttelyihin. Valvonta- ja opastyön lisäksi sijaistat tarvittaessa museon kassoja ja palveluvastaavia sekä osallistut asiakaspalvelun päivittäisiin työtehtäviin. Olet mukana yleisötapahtumien tuottamisessa yhteistyössä muiden museon toimijoiden kanssa sekä kehittämässä toimintaa osana työyhteisöä.  

Sinulla on  

  • monipuolista kokemusta asiakaspalvelusta sekä asiakassuhteen vahvistamisesta  
  • kokemusta opastamisesta erilaisille yleisöille 
  • kehittävä työote ja erinomaiset vuorovaikutustaidot  
  • tehtävään soveltuva vähintään alempi korkeakoulututkinto 
  • taiteen sisältöosaamista ja rakkautta taiteeseen. Taidemuseokokemuksesta on hyötyä.  

Olet taitava viestijä ja puhuja suomeksi ja englanniksi. Ruotsista ja muista kielistä on etua. Onnistut tehtävässä, kun sinulla on ratkaisukeskeinen ote työhön, sujuvat organisointi- ja yhteistyötaidot, joustavuutta sekä sosiaalista tilannetajua. Viihdyt vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa.  

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä osaavassa ja innostavassa työyhteisössä. Saat käyttöösi ePassin lounas- ja työmatkaedun.  

Tehtävän työaikamuotona on yleistyöaika (38:15 h/viikko). Työajat ovat työvuorolistan mukaisesti ti klo 9.40–17.40, ke-su klo 11.10–19.10. Palkkaus asettuu 2300–2500 euron välille riippuen tehtävään valittavan henkilön osaamisesta ja kokemuksesta. Peruspalkan lisäksi maksetaan vuorolisät ja mahdollinen kokemuslisä.

Jos kiinnostuit paikasta joukossamme, lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, viimeistään 24.3.2024 mennessä osoitteeseen rekry@hamhelsinki.fi. Liitä mukaan vapaamuotoinen hakemus sekä CV ja otsikoi viestisi: HAKEMUS, palveluopas, oma nimesi. Nimeä myös liitteet siten, että niissä näkyy nimesi.   
 
Arvostamme monimuotoista ja yhdenvertaista työyhteisöä ja toivomme saavamme hakemuksia monenlaisilta ja monipuolisista taustoista tulevilta henkilöiltä. Kutsumme sopivia ehdokkaita haastatteluun jo ennen hakuajan päättymistä.  

Lisätietoja tehtävästä:   
 
yleisötyö- ja asiakaskokemusyksikön päällikkö Heljä Franssila, +358 40 768 9061, helja.franssila@hamhelsinki.fi   

Soittoajat: pe 1.3. klo 11–12, pe 8.4. klo 10–12, ke 13.3. klo 10–12 ja ke 20.3. klo 10–12 

Hae