Hyppää sisältöön

HAM etsii taidealan korkeakouluopiskelijaa harjoitteluun

30.5.2024

HAM Helsingin taidemuseo on yksi Suomen ja pohjoismaiden merkittävimmistä taidemuseoista, joka katsoo tulevaisuuteen ja joka etsii kaikissa toiminnoissaan tapaa olla merkityksellinen yleisöilleen. HAMilla on laaja kansainvälinen näyttelytoiminta sekä yli 10 000 taideteoksen kokoelma, joka pitää sisällään Helsingin kaupungin julkisen taiteen kokoelman. HAM vastaa Helsingin taidekokoelmasta, tilaa uusia julkisia taideteoksia sekä hankkii kotimaista ja kansainvälistä taidetta. HAM vastaa myös nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin tuotannosta ja Uudenmaan alueen alueellisesta taidemuseotehtävästä. HAMin henkilöstö ja toiminta siirtyivät 1.1.2023 alkaen säätiöön, joka on osa Helsingin kaupunkikonsernia.

Etsimme nyt HAM Helsingin taidemuseoon

Taidealan korkeakouluopiskelijaa harjoitteluun

Näyttelytiimiin syksylle 2024

Harjoittelijana tehtäväsi liittyvät HAMin syksyn 2024 näyttelyohjelmiston toteuttamiseen sekä vuoden 2025 ohjelmiston suunnitteluun liittyviin avustaviin valmisteluihin. Työskentelet osana museon näyttelytiimiä, ja tehtävässä sinua ohjaavat HAMin näyttelykuraattorit. Pääset mahdollisuuksien mukaan tutustumaan myös muihin näyttelyiden tuottamiseen liittyviin tehtäviin sekä tulevan Helsinki Biennaali -näyttelyn suunnitteluun. 

Sinulla on kotimaisen nykytaiteen tuntemusta, mahdollisesti aiempaa kokemusta museotyöstä ja sujuvaa suullista sekä kirjallista kielitaitoa (hyvää suomen ja englannin kielitaitoa). Työ edellyttää pitkäjänteisyyttä, järjestelmällisyyttä ja hyviä organisointitaitoja. Esimerkiksi taidehistorian, museologian ja estetiikan opinnot sekä kiinnostus museotyötä ja näyttelykuratointia kohtaan antavat valmiuksia harjoitteluun.

Arvostamme omatoimisuutta, hyviä ryhmätyötaitoja ja joustavuutta sekä sosiaalista tilannetajua. Tarjoamme sinulle hyvän perehdytyksen tehtävään ja mielenkiintoisen harjoittelujakson yhdessä Helsingin suurimmista kuvataiteen asiantuntijaorganisaatioista. Työyhteisömme koostuu alan huippuosaajista, joiden tuen saat omalle työllesi. Olemme innostuneita ja ylpeitä siitä, mitä teemme.

Harjoittelun kesto on 3 kuukautta ja sen alku ajoittuu sopimuksen mukaan syys–marraskuulle 2024 (tai muutoin sovitusti). Tehtävä on kokoaikainen (työaika 36,25 h/vko) ja maksamme harjoittelusta palkkaa 1 399 € / kk. Harjoittelupaikan saaminen edellyttää oppilaitoksen myöntämää harjoittelutukea vähintään puolelle harjoitteluajasta.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV osoitteeseen: rekry@hamhelsinki.fi 6.6.2024 mennessä. Otsikoi viestisi: HAKEMUS, Korkeakouluharjoittelija, oma nimesi. Nimeä myös liitteet siten, että niissä näkyy nimesi. Toteutamme haastattelut kesäkuun aikana.

Lisätietoja tehtävästä antaa näyttelypäällikkö Kati Kivinen, p. +358 40 184 9547, kati.kivinen@hamhelsinki.fi, 4.6. klo 9–10.

Hae