Hyppää sisältöön

HAM etsii vastaavaa museomestaria

20.5.2024

HAM Helsingin taidemuseo on yksi Suomen ja pohjoismaiden merkittävimmistä taidemuseoista, joka katsoo tulevaisuuteen ja joka etsii kaikissa toiminnoissaan tapaa olla merkityksellinen yleisöilleen. HAMilla on laaja kansainvälinen näyttelytoiminta sekä yli 10000 taideteoksen kokoelma, joka pitää sisällään Helsingin kaupungin julkisen taiteen kokoelman. HAM vastaa Helsingin taidekokoelmasta, tilaa uusia julkisia taideteoksia sekä hankkii kotimaista ja kansainvälistä taidetta. HAM vastaa myös nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin tuotannosta ja Uudenmaan alueen alueellisesta taidemuseotehtävästä. HAMin henkilöstö ja toiminta siirtyivät 1.1.2023 alkaen säätiöön, joka on osa Helsingin kaupunkikonsernia.

Haemme nyt HAM Helsingin taidemuseoon

Vastaavaa museomestaria

määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 12.8.-31.12.2024.

HAM Helsingin taidemuseon tekniikka ja konservointi -tiimin museomestarina olet osana pyörittämässä toimintaamme taidemuseossamme Tennispalatsissa Helsingin keskustassa, kokoelmakeskuksessamme Vantaalla, sekä joka toinen vuosi järjestettävässä Helsinki Biennaalissa Helsingin Vallisaaressa. Tehtävään valittavan tulee läpäistä suppea turvallisuusselvitys.

Tekniikka ja konservointi -tiimi tuottaa palveluita sekä HAMin sisäisille, että ulkoisille asiakkaille. Tiimimme kuljettaa, ripustaa ja säilyttää taidetta, suunnittelee ja toteuttaa näyttelyjen rakenteita, valokuvaa, konservoi ja huoltaa teoksia sekä ylläpitää tiloja ja laitteita, ja huolehtii museon turvallisuudesta.

Vastaavana museomestarina päävastuualueesi on AV-taiteen esittämiseen ja säilyttämiseen liittyvät tehtävät eri toiminnoissamme: vastaat osaltasi näyttelyiden teknisestä suunnittelusta ja toteuttamisesta, erityisesti AV-tekniikan osalta, sekä edistät omalla erityisosaamisellasi taidekokoelmiemme esittämistä ja säilyttämistä. Ajantasaisten AV-taitojen ja -tietojen lisäksi työkalut pysyvät käsissäsi ja näyttelynrakennus on sinulle tuttua toimintaa. Osallistut tiimimme toiminnan suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen, ja täydennät tiimiä omalla asiantuntijuudellasi. Sinulla on hyvät yhteistyötaidot, sekä ongelmanratkaisu- ja oman työn organisointikyky. Arvostamme monipuolista työkokemusta ja vahvaa halua olla mukana taiteen esittämisessä ja säilyttämisessä tuleville sukupolville.

Tehtävän vaatimuksena on museomestarin ammattitutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot, sekä hyvä suomen tai englannin kielen taito. Tehtävä edellyttää taideteosten esille laittamiseen liittyvien taitojen syvällistä hallintaa. Tehtävään valittavalla tulee olla riittävä, vähintään kolmen vuoden työkokemus soveltuvalta alalta, kuten museoalalta tai muista kuvataiteen esittämiseen liittyvistä tehtävistä.

Palkka 2796,05 € / kk sekä mahdollinen työkokemuslisä. Työssä aloitus sopimuksen mukaan.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä osaavassa, positiivisessa ja innostavassa työyhteisössä. Tehtävässä on mahdollisuus työskennellä joustavien työaikojen puitteissa ja saat käyttöösi ePassin lounas- ja työmatkaedun. Mikäli kiinnostuit paikasta joukossamme, lähetä hakemuksesi 7.6.2024 mennessä osoitteeseen rekry@hamhelsinki.fi. Liitä mukaan vapaamuotoinen hakemus sekä CV ja otsikoi viestisi: HAKEMUS, Vastaava museomestari, oma nimesi. Nimeä myös liitteet siten, että niissä näkyy nimesi. Arvostamme monimuotoista ja yhdenvertaista työyhteisöä ja toivomme saavamme hakemuksia monenlaisilta ja monipuolisista taustoista tulevilta henkilöiltä.

Lisätietoja tehtävästä antaa tiimiesihenkilö, pääkonservaattori Mari Lenck, p. 040 334 6072. Yhteydenotot soittoaikoina to 30.5.2024 klo 14–16 tai pe 31.5. klo 8–10.

Hae