Hyppää sisältöön

HAM etsii vastaavaa museomestaria

22.6.2023

HAM Helsingin taidemuseo hoitaa ja kartuttaa helsinkiläisten omaa taidekokoelmaa, johon kuuluu yli 10 000 teosta. Kokoelmaan kuuluvat myös kaupungin julkiset taideteokset. Tennispalatsiin keskittyvissä kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. HAM vastaa myös nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin tuotannosta ja Uudenmaan alueen alueellisesta taidemuseotehtävästä. HAMin henkilöstö ja toiminta siirtyivät 1.1.2023 alkaen säätiöön, joka on osa Helsingin kaupunkikonsernia. 

Etsimme HAM Helsingin taidemuseoon vakituiseen työsuhteeseen 
 
VASTAAVAA MUSEOMESTARIA  

HAM hakee vastaavaa museomestaria täydentämään jo olemassa olevaa neljän vastaavan museomestarin tehtäväkenttää. HAM Helsingin taidemuseon taidekonservointi ja taideteosturvallisuus -tiimin museomestarina olet osana pyörittämässä toimintaamme taidemuseossamme Tennispalatsissa Helsingin keskustassa, kokoelmakeskuksessamme Vantaalla, sekä joka toinen vuosi järjestettävässä Helsinki Biennaalissa Helsingin Vallisaaressa. Tehtävään valittavan tulee läpäistä suppea turvallisuusselvitys. 

Taidekonservointi ja taideteosturvallisuus -tiimi tuottaa palveluita sekä HAMin sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Tiimimme kuljettaa, ripustaa ja säilyttää taidetta, suunnittelee ja toteuttaa näyttelyjen rakenteita, valokuvaa, konservoi ja huoltaa teoksia sekä ylläpitää tiloja ja laitteita, ja huolehtii museon turvallisuudesta. 

Vastaavana museomestarina päätehtäväsi on huolehtia irtaimistosta, kiinteistöistä ja tiloista yhdessä kiinteistöjen muiden toimijoiden ja esihenkilösi kanssa. Vastaat yhdessä kokeneen työkaverisi kanssa taideteosliikenteestä esille kaupungin laitoksiin ja sieltä takaisin säilytykseen kokoelmakeskukseemme. Osallistut myös tiimimme toiminnan suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen, ja täydennät tiimiä omalla asiantuntijuudellasi. 

Tehtävän vaatimuksena on museomestarin ammattitutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot, sekä hyvä suomen ja vähintään tyydyttävä englannin kielen taito. Tehtävä edellyttää kiinteistöön liittyvien tehtävien hallintaa ja halukkuutta oppia jatkuvasti uutta. Tehtävään valittavalla tulee olla riittävä, vähintään kolmen vuoden työkokemus tehtäviin soveltuvalta alalta, kuten museoalalta, kiinteistöalalta tai muista näyttelyihin liittyvistä tehtävistä. 

Kehittyneet yhteistyötaidot sekä ongelmanratkaisu- ja oman työn organisointikyky ovat eduksi tehtävässä onnistumisessa. Arvostamme monipuolista työkokemusta ja vahvaa halua olla mukana taiteen esittämisessä ja säilyttämisessä tuleville sukupolville. C-ajokortti katsotaan tehtävässä eduksi. 

Palkka 2636,83 € / kk sekä mahdollinen työkokemuslisä. Työssä aloitus sopimuksen mukaan. 

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän moniammatillisessa tiimissä, vaihtelevia työpäiviä sekä työtehtäviä. Mikäli kiinnostuit paikasta joukossamme, lähetä hakemuksesi 11.8.2023 mennessä osoitteeseen rekry@hamhelsinki.fi. Liitä mukaan vapaamuotoinen hakemus sekä CV ja otsikoi viestisi: HAKEMUS, Vastaava museomestari, oma nimesi. Nimeä myös liitteet siten, että niissä näkyy nimesi. 

Lisätietoja tehtävästä antaa tiimiesihenkilö Mari Lenck, p. 040 334 6072. Yhteydenotot soittoaikoina ma 24.7.2023 klo 13–15 ja 27.7.2023 klo 8–10. 

Hae