Hyppää sisältöön

HAM etsii vastaavaa tuottajaa ja julkisen taiteen amanuenssia

21.12.2023

HAM Helsingin taidemuseo on yksi Suomen ja pohjoismaiden merkittävimmistä taidemuseoista, joka katsoo tulevaisuuteen ja etsii kaikissa toiminnoissaan tapaa olla merkityksellinen yleisöilleen. HAMilla on laaja kansainvälinen näyttelytoiminta ja se hallinnoi ja kuratoi Helsingin kaupungin taidekokoelmaa, johon kuuluu yli 10000 taideteosta, mukaan lukien yli 500 julkisen taiteen teosta.  HAM vastaa Helsingin taidekokoelmasta, toimii taideasiantuntijana uusien julkisten taideteosten tilaamisessa sekä hankkii kotimaista ja kansainvälistä taidetta. HAM vastaa myös nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin kuratoinnista ja tuotannosta sekä Uudenmaan alueen alueellisesta taidemuseotehtävästä. HAMin henkilöstö ja toiminta siirtyivät 1.1.2023 alkaen säätiöön, joka on osa Helsingin kaupunkikonsernia. 

Haemme nyt HAM Helsingin taidemuseoon vastaavaa tuottajaa ja julkisen taiteen amanuenssia.

Vastaavaa tuottajaa

haemme vakituiseen työsuhteeseen 1.2.2024 alkaen.

Vastaavana tuottajana työskentelet HAM Helsingin taidemuseon näyttely-yksikössä ja toimit HAMin projektiorganisaatiossa Helsinki Biennaali -projektin projektipäällikkönä. Vastaat joka toinen vuosi järjestettävän nykytaidetapahtuman projektin johtamisesta sekä taideteostuotantojen koordinoinnista ja tuotannoista.  

Vastaat nykytaidetapahtuman projektibudjetista, sopimusneuvotteluista, teostuotantojen lupa-asioista sekä tapahtuman eri osa-alueiden toteutumisesta yhteistyössä HAMin moniammatillisen projektitiimin kanssa. Kehität omalla asiantuntijuudellasi tuotannon prosesseja. Toimit sujuvasti yhteistyössä taiteilijoiden ja heidän tiimiensä sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Osallistut myös laajemmin HAMin toiminnan suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen toimimalla tuotannollisissa tehtävissä HAMin projekteissa.  

Tehtävän vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta sekä erinomainen suomen ja englannin kielen taito. Tehtävä edellyttää vankkaa kokemusta projektinjohtamisesta ja kansainvälisistä näyttely- ja/tai tapahtumatuotannosta sekä vahvaa taide- ja kulttuurikentän tuntemusta. Tehtävään valittavalla tulee olla riittävä työkokemus vastaavista työtehtävistä, kuten suurten tapahtumien koordinoimisesta ja tuottamisesta sekä projektinjohtamisesta. Kokemus työskentelystä taiteilijoiden kanssa katsotaan eduksi. 

Vastaavana tuottajana toimiminen vaatii hyviä viestinnällisiä valmiuksia, tilannetajua ja tavoitteellisuutta. Vahvat yhteistyötaidot sekä ongelmanratkaisu- ja organisointikyky ovat eduksi tehtävässä onnistumiseen. 

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtävän, jossa pääset näyttämään osaamisesi ja kehittymään innostuneen tiimin mukana HAM Helsingin taidemuseon ja Helsinki Biennaalin tuotannoissa. Tehtävässä on mahdollisuus työskennellä joustavien työaikojen puitteissa ja saat käyttöösi ePassin lounas- ja työmatkaedun. HAM korostaa toiminnassaan vastuullisuutta ja luonnon ekologisen kestävyyden säilyttämistä huomioiden samalla hiilineutraali Helsinki -ohjelman tavoitteet.  

Palkka 3353,42 € / kk sekä mahdollinen työkokemuslisä.  

Mikäli kiinnostuit paikasta joukossamme, lähetä hakemuksesi 11.1.2024 mennessä osoitteeseen rekry@hamhelsinki.fi. Liitä mukaan vapaamuotoinen hakemuksesi sekä CV:si ja otsikoi viestisi: HAKEMUS, Vastaava tuottaja, oma nimesi. Nimeä myös liitteet siten, että niissä näkyy nimesi. Arvostamme monimuotoista ja yhdenvertaista työyhteisöä ja toivomme saavamme hakemuksia monenlaisilta ja monipuolisista taustoista tulevilta henkilöiltä.

Lisätietoja tehtävästä antaa Jonna Hurskainen: puh. 040 128 6070, jonna.hurskainen(at)hamhelsinki.fi, ma 8.1. klo 13–15, ti 9.1. klo 9–11.00 sekä ke 10.1. klo 12–14. 

Julkisen taiteen amanuenssia

haemme sijaisuuteen ajalle 15.1.2024–1.10.2024  

HAM kuratoi ja tuottaa taideteoksia julkiseen tilaan. Huolehdimme myös teosten ylläpidosta, niihin liittyvästä viestinnästä, tutkimuksesta, yleisösuhteesta ja kokoelmanhallinnasta. 

Julkisen taiteen amanuenssina päätehtäväsi on toimia taideasiantuntijana prosenttitaidehankkeissa. Koordinoit, kuratoit ja tuotat taidehankkeita ja toimit tilaajan ja taiteilijan yhteyshenkilönä sekä taiteilijan keskustelukumppanina ja neuvonantajana. Osallistut myös yksikkömme muun toiminnan suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen sekä annat asiantuntijapalvelua taidemuseon yleisöille ja yhteistyökumppaneille.  

Tehtävän vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta sekä hyvä suomen ja englannin kielen taito. Tehtävä edellyttää vankkaa nykytaiteen, taidehistorian ja taidekentän tuntemusta. Tehtävään valittavalla tulee myös olla riittävä työkokemus yksikön tehtäviin soveltuvalta alalta, kuten kuvataideprojektien tuottamisesta, kuratoinnista ja projektinjohtamisesta. 

Vahvat yhteistyötaidot ja ongelmanratkaisu- ja organisointikyky ovat eduksi tehtävässä onnistumiseen. Arvostamme työkokemusta taidemuseoalalta, julkisen taiteen projekteista, taideprojektien tuottamisesta sekä kaupunkiorganisaatiosta. Prosenttitaidehankkeiden moniammatillisissa työryhmissä toimimiseen tarvitaan hyviä viestinnällisiä valmiuksia, tilannetajua ja tavoitteellisuutta. 

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän, jossa pääset perehtymään laajasti julkisen taiteen prosesseihin ja monimuotoisiin tuotantoihin osaavassa, positiivisessa ja innostavassa työyhteisössä. Tehtävässä on mahdollisuus työskennellä joustavien työaikojen puitteissa ja saat käyttöösi ePassin lounas- ja työmatkaedun. HAM korostaa toiminnassaan vastuullisuutta ja luonnon ekologisen kestävyyden säilyttämistä huomioiden samalla hiilineutraali Helsinki -ohjelman tavoitteet.  

Palkka 3353,42 € / kk sekä mahdollinen työkokemuslisä. 

Mikäli kiinnostuit paikasta joukossamme, lähetäthän hakemuksesi (max 2 A4) ja ansioluettelosi pdf-tiedostoina osoitteeseen rekry@hamhelsinki.fi. 11.1.2024. klo 16:00 mennessä. Otsikoi viestisi: HAKEMUS, HAM julkisen taiteen amanuenssi, oma nimesi. Nimeä myös liitteet siten, että nimesi näkyy niissä. Arvostamme monimuotoista ja yhdenvertaista työyhteisöä ja toivomme saavamme hakemuksia monenlaisilta ja monipuolisista taustoista tulevilta henkilöiltä. 

Lisätietoja tehtävästä antaa julkisen taiteen päällikkö Taru Tappola, puh. 050 5261496, taru.tappola(at)hamhelsinki.fi, pe 29.12. klo 11–12, ke 3.1 klo 13–14 ja ma 8.1. klo 14–15. 

Hae