Hyppää sisältöön
Jacob Dahlgren: Early One Morning, Eternity Sculpture, 2019. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Maija Toivanen / HAM Helsingin taidemuseo

Early One Morning, Eternity Sculpture

Tekijä Jacob Dahlgren

Capellanaukio 1, Helsinki

Ruotsalaisen Jacob Dahlgrenin (s. 1970, Tukholma) vaaleanpunainen teräsveistos Early One Morning, Eternity Sculpture kiemurtelee Kalasataman Capellanaukiolla. Teos on halkaisijaltaan kymmenmetrinen ja kohoaa noin neljään metriin.

Jacob Dahlgren haluaa luoda kaupunkiin tiloja, jotka tarjoavat mahdollisuuden hengähdystaukoon ja leikkiin. Early One Morning, Eternity Sculpture kutsuu luokseen ja sitä voikin ajatella kohtaamispaikkana, sillä sen alimpien tasojen päälle voi istua. Teoksella kiipeily on kuitenkin kielletty.

Taiteilijan mukaan teos on kuin leikki, jossa piirretään yhtenäisellä viivalla nostamatta kynää paperista. ”Teos näyttää hyvin erilaiselta katsomissuunnasta riippuen. Se on kuin lause, joka on kirjoitettu kaunokirjoituksella ja täysin uudella kielellä”, hän kuvailee.

Teos on toteutettu prosenttirahaperiaatteella osana Kalasataman taideohjelmaa ja se kuuluu Helsingin kaupungin taidekokoelmaan, jota HAM Helsingin taidemuseo hallinnoi.

Lue lisää..

Kartalla

Hae